foto: Publicitātes
Kas nepieciešams žilbinošam smaidam!
Mājas aptieciņa
2018. gada 14. maijs, 10:59

Kas nepieciešams žilbinošam smaidam!

Jauns.lv

Nolūzuši, bojāti zobi vai pat to trūkums spēj ne tikai sabojāt cilvēka izskatu un radīt nevajadzīgus kompleksus, bet arī ietekmēt kopējo organisma veselību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Katrs zobs pilda savu funkciju, un zaudējot kaut vai vienu no tiem, tiek apgrūtināta ēdiena sasmalcināšana, kas nozīmē, ka tiek bojāts kuņģa-zarnu trakts un organisms nespēj uzņemt visas nepieciešamās vielas un vitamīnus no uztura. Ļoti liela ir iespēja, ka bojāto zobu baktērijas savairojoties ar asinīm izplatās pa visu organismu, kā rezultātā tiek novājināta imunitāte un var rasties dažādas slimības. 

Ir konstatēts, ka zobu veselība ir tiešā veidā saistīta ar to, cik daudz cilvēks uzturas saulē - jo ilgāks laiks ikdienā tiek pavadīts saules gaismā, jo spēcīgāki zobi būs. 

58% no zobu emaljas minerālvielām sastāda kalcijs un fosfors.  Visa zoba mūža garumā emaljā noris aktīva minerālu apmaiņa. Katru dienu tā ar siekalām remineralizējas no kalcija jonu krājumiem un fosfora. Tieši vitamīns D ražo vielas ar antibakteriālām īpašībām, kas ne tikai palīdz mazināt baktēriju skaitu mutē, bet arī palīdz absorbēt kalciju un fosforu no pārtikas produktiem, kurus mēs lietojam ikdienā. Tādējādi, ar optimālu D3 vitamīna līmeni organismā, mēs varam uzlabot zobu kvalitāti. 

Šo pašu apgalvojumu pauž arī zobārstu literatūra, sniedzot apgalvojumu, ka D vitamīna trūkumu organismā var noteikt arī pēc zobu veselības stāvokļa – pacientiem ar šī vitamīna deficītu tiek biežāk konstatēti zobu bojājumi un smaganu saslimšanas. Tas izskaidrojams ar to, ka D vitamīns un kalcija absorbcija organismā iet roku rokā. Nepietiekama D vitamīna gadījumā, organisms no uzņemtā uztura spēs uzsūkt tikai 10% - 15% kalcija.

Kā zināms, ir vitamīni D2 un D3. Lielākā atšķirība starp abiem ir tajā, ka vitamīns D3 ir ar 2-3 reizes spēcīgāku iedarbību un organismam vieglāk uzņemams kā vitamīns D2. 
D3 vitamīnu sauc arī par “saules vitamīnu”, jo organisms to spēj uzņemt atrodoties saules gaismā. To pierāda arī regulāri veiktie pētījumi – saules staru lutināto reģionu iedzīvotājiem D3 vitamīna daudzums asinīs ir lielāks kā to valstu iedzīvotājiem, kuri mīt ziemeļos. Arī mūsu platuma grādos saules gaisma gada griezumā ir reti. Bez tam dermatologi un citi speciālisti vērš mūsu uzmanība uz saules kaitīgo ietekmi un ļaundabīgajiem procesiem, ko tā spēj izprovocēt. Situācijas risinājumu sniedz vitamīna D3 uztura bagātinātāji.  

Latvijas aptieku plauktos nesen parādījies jauns produkts LYLsunD3. Tas ir dabīgas izcelsmes, bezrecepšu D3 vitamīns Latvijā vēl nebijušā formulā:

  • īpaši augsta vitamīna D3 koncentrācija: LYLsunD3 dienas deva nodrošina 2000 SV jeb 50 µg;
  • tūlītēja uzsūkšanās organismā: LYLsunD3 šķidrā konsistence, ko uzsmidzina zem mēles vai vaiga iekšpusē, garantē pārliecinošu un momentānu vitamīna D3 uzsūkšanos organismā. Šī biopiejamā vitamīna forma caur mutes gļotādu nonāk cirkulārajā sistēmā un tālāk tiek izplatīta pa organismu, apejot kuņģa-zarnu trakta un aknu iedarbību. Salīdzinot ar D3 vitamīnu kapsulās, tabletēs vai pilienos, ir pierādīta izsmidzināmā vitamīna efektivitāte – organismā tas uzsūcas līdz pat 95%.
  • papildus vērtība – klāt pievienotais ksilīts. LYLsunD3 ir bagātināts ar apelsīnu garšu un mutes un zobu veselībai tik nepieciešamo ksilītu. Tas mazina zobu aplikuma veidošanos, spēj iznīcināt zobu kariesa veidojošos mikrobus, spēcina zobu emalju, nomāc skābes iedarbību un veicina mutes gļotādas mitrināšanu.
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: Publicitātes

Produkts ir finansiāli izdevīgs, salīdzinot ar citiem aptieku plauktos esošajiem. LYLsunD3 ērti lietojamā flakona tilpums (25 ml) ir paredzēts 125 lietošanas reizēm jeb veseliem 4 mēnešiem. 

LYLsunD3 nopērkams Latvijas aptiekās un www.well24.eu.
Plašāka informācija: www.lyl.eu

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu. 

 Reklāmas raksts sadarbībā ar LYL love your life®