"Mums ir labākie dakteri un vislabākās māsiņas" - mazā Kristera mamma par sevišķi grūtu sirds operāciju Bērnu slimnīcā
Mazā Kristera mamma Zane ir pateicīga ārstiem par sava dēla glābšanu.
2018. gada 15. marts, 22:33

"Mums ir labākie dakteri un vislabākās māsiņas" - mazā Kristera mamma par sevišķi grūtu sirds operāciju Bērnu slimnīcā

Jauns.lv

Bērnu slimnīcā ļoti lepojas ar piecām augstākās sarežģītības pakāpes sirds operācijām, kuras veica mūsu ārsti kopā ar kardioķirurgiem no Itālijas, Lietuvas un Lielbritānijas. Operēto bērnu vecums ir no četriem līdz 17 gadiem, un pēc smagās operācijas četri no viņiem jau izrakstīti un devušies mājās. Turpmāk viņi varēs dzīvot pilnvērtīgu dzīvi un pat nelietot specifiskus medikamentus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mazajam Kristeram operācija ilga 9 stundas. Tagad Kristeram jātiek uz pekām, lai ātrāk nokļūtu mājās pie saviem dvīņubrālīšiem. Kristera mamma Zane Napska par visu saka lielu paldies Bērnu slimnīcas ārstiem. Sarežģītā sirds operācija iedeva cerību, ka mazais Kristers varēs dzīvot, augt, attīstīties.

Kristera sirdskaite ir iedzimta, un viņš bija jaunākais no pieciem bērniņiem, kurus operēja mūsējie kopā ar ārvalstu dakteriem. "Nekā īpaši neizjūtam, ka viņš ir sirds slimnieks," saka mamma Zane, tikai reizēm dēls kaut ko nevar kā citi. Tagad viņai visgrūtāk ir "atdot" bērnu slimnīcas personālam, īpaši vakaros, kad pašai jāiet prom. Vienlaikus māte saka, ka personāls "ir superīgs".

Ko nozīmējušas jaunās operācijas, kas tieši veikts Kristeram, skaties LTV "Panorāmas" Aijas Kincas sagatavotajā sižetā:

Tēmas