foto: Shutterstock
Visvērtīgākā uzkoda - mandeles
2018. gada 15. marts, 06:10

Visvērtīgākā uzkoda - mandeles

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Pēdējā laikā daudz esam dzirdējuši par superproduktiem, bet mandeles varētu nosaukt par superuzkodu. Tās satur daudz augu izcelsmes proteīnu un ir lielisks neaizstājamo taukskābju, E vitamīna un magnija avots. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rieksti palīdz uzņemt vairāk vērtīgu uzturvielu un neļauj apēst daudz tā saukto tukšo kaloriju, stāsta pētniece Alise Bērnsa (Alyssa Burns), kas vadīja grupu, kurā 29 vecāki un bērni sešas nedēļas ēda riekstus. 

Pētījumā pieaugušie ēda aptuveni 43 g mandeļu dienā, savukārt bērni – aptuveni 15 g mandeļu sviesta un tad mainījās – pieaugušie ēda mandeļu sviestu un bērni – mandeles. 

Ēdot riekstus, vidējais veselīgas ēšanas indekss, pateicoties kopējam uzņemto proteīnu, augu proteīnu un taukskābju daudzumam, pieauga.

Ēdot riekstus, pētījuma dalībnieki arī mazāk uzņēma tukšo kaloriju un nātrija, bet vairāk E vitamīna un magnija.