foto: Instagram
Jauniņā krievu modele, kura mira pēc necilvēcīgi garas darbadienas, pelnīja tikai 6 eiro stundā
Klajā nāk jauni fakti par Šanhajā mirušo 14 gadus veco krievu modeli Vladu Dzjubu.
2017. gada 7. novembris, 15:01

Jauniņā krievu modele, kura mira pēc necilvēcīgi garas darbadienas, pelnīja tikai 6 eiro stundā

Kasjauns.lv

14 gadus vecā meitene no Permas (Krievijā), kuras dzīve aprāvās Šanhajā pēc it kā 13 stundu darba dienas kā modelei, tiks apglabāta kāzu kleitā. Tā lēmuši Vladas Dzjubas vecāki. Tāpat kļuvis zināms, ka modele pelnījusi tikai apmēram sešus eiro stundā, vēsta "The Siberian Times".

Tuvākajās dienās Vladas Dzjubas mirstīgās atliekas tiks pārvestas no Ķīnas uz Krieviju, lai mirušo varētu apglabāt mājās Permā. Ģimene par apmēram 450 eiro nopirkusi baltu kāzu kleitu un plīvuru, kurā Vladu apbērēs. "Izvēlējāmies to, jo viņa nekad nepiedzīvos savas kāzas," medijiem paudusi mirušās modeles māte Oksana.

Modeles vecāki paši nav devušies uz Ķīnu līdzekļu trūkuma dēļ, taču Krievijas varasiestādes solījušas parūpēties par meitenes mirstīgo atlieku repatriāciju.

Krievu modele Vlada Dzjuba (2003-2017)

Ķīnas pilsētā Šanhajā mirusi 14 gadus veca modele no Krievijas Vlada Dzjuba, kura nonāca slimnīcā pēc 13 stundas ilgušas Āzijas ...

gallery icon
15

Māte Oksana atradās 4000 jūdžu tālumā no Šanhajas, kad 27.oktobrī izdzisa meitas dzīvība. Tas noticis no vispārējās organisma mazspējas, nervu pārslodzes, sepses un asins saindēšanās, apliecināja Šanhajas slimnīcā. Pāragrajai nāvei par iemeslu varēja kalpot modeles pārslodze, jo viena viņas darbadiena ilgusi 13 stundu no vietas - tā vēstīja visi mediji, tostarp Kasjauns.lv.

Taču tagad izpētītas Dzjubas gaitas pēdējās trijās darbadienās, un secināts, ka laika posmā no 24. līdz 27. oktobrim viņa strādājusi astoņas līdz deviņas stundas, turklāt ar pārtraukumiem. Zināms, ka apmēram pl.8 no rīta modele ieradusies studijā un sākusi krāsoties. Pēc pusotras stundas notikusi fotografēšanās. Tai sekojušas brokastis 50 minūšu garumā, atpūtas pauze, atkal fotografēšanās, pusdienu pauze. Pa vidu bijušas arī divas 30 minūšu pauzes, kad personāls mainīja apgaismojumu un sesijas scenāriju.

Studiju viņa pameta ap pl.21 vakarā. Sausi rēķinot, darba stundu skaits nesasniedza 13.

Kļuvis zināms, ka modeļu aģentūra "Esse Model Managament" Dzjubai maksājusi apmeram sešus eiro stundā. Dzjubai bija noslēgts līgums uz trim mēnešiem; viņa Šanhajā ieradās kā Permas modeļu aģentūras "Greit Model" darbiniece.

Abas aģentūras noliedz varbūtību, ka modele mirusi no necilvēcīgas pārpūles. Šanhajas puse apgalvo, ka modelēm bijuši gan pārtraukumi, gan citas iespējas atpūsties. Krievijas partneris skaidro, ka viņas nāve, visticamāk, bijis nelaimes gadījums, jo meitene jau iepriekš sūdzējusies par sliktu pašsajūtu.

Vecmāmiņa iesaka iedzert aspirīnu

69 gadus vecā Antoņina Gorbanjuka Krievijas medijiem atklājusi, ka bijusi klāt brīdī, kad viņas meita Oksana sazvanījusies ar savu meitu Vladu Šanhajā, un bērns sūdzējies, ka jūtas slikti. Tas bijis 25.oktobrī. "Viņa sūdzējās par drudzi, un es ieteicu, lai padzer aspirīnu, ko iedevām viņai līdzi," stāsta sievietes. Pēc laika sazvanījušās vēlreiz, un Vladas Dzjubas ķermeņa temperatūra bijusi 39 grādi pēc Celsija. Radinieces Krievijā ieteikušas meitenei izsaukt ātro palīdzību.

Todien viņa to neizsauca, un tā arī bija pēdējā reize, kad māte un vecmāmiņa ar Vladu sazinājušās. Vladai piemitušas bailes no ārstiem un slimnīcām, norāda "Siberian Times". Šobrīd notiek izmeklēšana un modeles ienākošo un izejošo zvanu pārbaude; Krievijā par notikušo ierosināts kriminālprocess.

Zināms, ka 26. oktobrī meitene viena pati mērojusi 300 km garu ceļu ar ātrvilcienu uz dzīvokli, ko Šanhajas aģentūra viņai noīrējusi. Vlada Dzjuba nomira Šanhajas slimnīcā 14 stundas pēc tam, kad tika turp aizvesta. Viņas nāves fakts fiksēts pl.7:36 no rīta pēc vietējā laika.

Tēmas