Tīras grīdas katru dienu
2016. gada 28. novembris, 15:40

Labākā dāvana sievietei

Jauns.lv

„Ja vīrietis patiešām mīl savu sievieti, tad labākā dāvana no viņa ir iRobot,” tā uzskata radio dīdžeja un raidījuma Bez tabu vadītāja Egona Reitera dzīvesbiedre Zane.

Egons ar Zani un abu divgadīgo meitu Elīzu Elizabeti, kā arī kaķi Rufusu dzīvo Ulmaņa laiku rindu mājā Teikā. Divstāvu dzīvoklī nesen veikts remonts, bet par tīrību tajā tagad gādā vairāki iRobot: sausās grīdas uzkopšanas robots Roomba 980 , grīdas mazgāšanas robots Braava un izmēģinājumā nodotais kāds pavisam jauns iRobot produkts –

Braava Jet

.

Jaunais vienmēr labāks

Egonam Reiteram iRobot ir jau kopš 2010. gada, kad viņš ar domubiedriem izveidoja radiostaciju Radio 101. „Sen jau draudzējamies ar iRobot. Tad tiku pie 500. sērijas iRobot Roomba. Nu man ir 900. sērija. Atšķirība patiešām ir ievērojama. Lai gan, ja tā filozofiski paraugās, arī tam iepriekšējam nebija nekādas vainas, vienkārši laiks iet uz priekšu, tehnoloģijas attīstās un paši pierodam pie pārmaiņām. 80. gados taču žigulītis šķita tāda pati milzu ekstra kā tagad jaunais mersis,” nosmej Egons, tomēr uzskaita jaunā iRobot priekšrocības.

„Pirmkārt, tas ir krietni, krietni jaudīgāks. Līdz ar to gružus savāc vēl labāk. Otrkārt, tas ir gudrāks. Kā mēs smejam – spītīgāks. Robots dosies pa savu trajektoriju arī tad, ja ceļā gadīsies kāds šķērslis, piemēram, Elīza vai kaķis. Ja vecais, saskrienoties ar kaķi, pārdomāja un devās citā virzienā, šis gan ne – neliekas mierā, kamēr nav iztīrījis. Treškārt, vecais, ko mēs jau bijām iesaukuši par Vecīti, ne vienmēr iztīrīja visu māju pilnībā,” stāsta Egons.

Egons Reiters slavē arī modernās tehnoloģijas, kādas pieejamas šim iRobot Roomba . „Ir aplikācija, ko var ielādēt mobilajā tālrunī. Ar to varu regulēt robotu no jebkuras vietas. Ja robotam kas notiek – pilna atkritumu tvertne vai ieķēries kāds lielāks priekšmets –, tas uzreiz parāda vainu, nevis pīkst, un man jāiet klāt pie robota pašam skatīties. Ar šīs aplikācijas starpniecību varu ieslēgt robotu, kad vien vēlos. Piemēram, neesam mājās, bet uzzinām, ka pēkšņi jāuzņem ciemiņi. Tad nu, lai būtu drošs, ka dzīvoklis nav ar kaķa spalvām, mobilā tālruņa aplikācijā ieslēdzu robotu. Varu arī regulēt sūkšanas jaudu. Izmantojot aplikāciju, varu arī sekot līdzi vēsturei – cik daudz robots ir strādājis. Piemēram, pa šīm nedēļām, kamēr tas ir pie mums, iRobot ir tīrījis jau 70 reižu un kopējā notīrītā platība ir 720 kvadrātmetru,” slavē Egons.

Ja ir iespējas, tad jāpērk!

Zane īpaši ir apmierināta ar iRobot Roomba SPOT funkciju – robots pa spirāli notīra kādu konkrētu nelielu teritoriju. „Meita taču ik pa laikam kaut ko izgāž uz grīdas. Un tagad nav vairs jāskrien viņai pakaļ ar putekļusūcēju. Ieslēdz robotiņu, un grīda tīra!” apmierināta ir Zane.

Līdzīgās domās ir Egons. „Jaunais iRobot Roomba patiešām ir ideāls, it sevišķi komplektā ar

Braava

. Pirmais vispirms savāc visus putekļus, bet otrais uzmazgā māju. Un vienmēr ir tīrība – mūsu ozolkoka grīda spīd un laistās! Tiem, kam rocība to atļauj, patiešām iesaku. Protams, šis prieks ir salīdzinoši dārgs, tāpēc – vai pats par savu naudu pirktu tieši pašu jaunāko un dārgāko, tas ir jautājums, bet iRobot piedāvājumā ir roboti visdažādāko cenu kategorijās. iRobot pamatīgi atvieglo dzīvi un ietaupa laiku. Ko tik šajā laikā nevar izdarīt? Un, ja tā padomā, ieguldītā nauda noteikti atmaksājas,” spriež Egons, bet viņa dzīvesbiedre Zane pieliekt treknu punktu sava mīļotā vīrieša pārdomām: „Ja vīrietis patiešām ļoti mīl savu sievu, viņš noteikti pasniegtu šādu dāvanu!”

Robotikas atbalstītāji

Izrādās, ir vēl viens iemesls, kāpēc Egons Reiters ir liels iRobot fans – tā ir Robotu Skola Latvijā.

„iRobot ir šīs skolas izveidotāji un atbalstītāji. Šis ieguldījums ir jau nesis augļus – mūsu jaunie konstruktori kļuvuši par robotikas čempioniem, robotu sumo cīņās pasaulē apsteidzot pat japāņus! Tas ir ļoti ievērojams panākums. Robotu skola attīsta jaunos zinātniekus un konstruktorus, līdz ar to mūsu gudrie prāti ir konkurētspējīgi pasaulē,” lepojas Egons.

iRobot Roomba

iRobot Roomba 980 ir aprīkots ar savācējrullīšiem, kas pasargāti no netīrumu uztīšanās, un divreiz jaudīgāku jaunās paaudzes sūkšanas turbīnu. Roomba, atrodoties uz paklājiem un grīdsegām, automātiski palielina sūkšanas jaudu dziļākai tīrīšanai. Robota navigācija ļauj tam apgūt un iztīrīt visas grīdas vienā mājokļa līmenī (līdz 185 kvadrātmetriem), izveidojot precīzu vides karti un kontrolējot savu atrašanās vietu tajā, lai vajadzības gadījumā varētu uzlādēties un turpināt darbu no vietas, kur tas bija pārtraukts.

iRobot Roomba 980 varat attālināti vadīt, kontrolēt un tam iestatīt piemērotus tīrīšanas uzstādījumus, izmantojot iRobot Home aplikāciju.

Gudri. Vienkārši. Tīri.

iRobot Braava

Grīdas uzmazgāšanas robots, kā uzdevums ir tīrīt grīdas atbilstoši izvēlētajam režīmam, tās vai nu uzslauka, vai uzmazgā. Braava lietošana ir ļoti vienkārša – pie magnētiskās tīrīšanas uzlikas jāpiestiprina mikrošķiedras drāna, jānovieto robots uz grīdas un jānospiež uzslaucīšanas vai uzmazgāšanas režīma poga. Uzslaucīšanas režīmā Braava uzslaucīs putekļus, netīrumus un matus. Uzmazgāšanas režīmā šis robots ar samitrinātu lupatiņu arī uzmazgās traipus un nedaudz piekaltušus netīrumus. Braava strādā tik klusi, ka netraucēs saimnieku ikdienas dzīvi vai pat miegu.

iRobot Braava Jet

iRobot Braava Jet ir grīdas uzmazgāšanas robots, kura kompaktais dizains īpaši piemērots grīdu uzkopšanai šaurās telpās, piemēram, vannasistabās un virtuvēs, arī grūti aizsniedzamās vietās, zem virtuves skapīšiem vai ap vannasistabas santehniku. Robots piemērots visu cieto grīdas segumu tīrīšanai.

Paredzēts lietošanai ar īpaši šim robotam izstrādātiem, vienreizlietojamiem un daudzreizlietojamiem tīrīšanas paliktņiem.

Izvēloties tīrīšanas paliktni sausai vai mitrai grīdas uzslaucīšanai vai grīdas uzmazgāšanai, Braava Jet pats automātiski izvēlas vienu no trīs tīrīšanas režīmiem – sausās vai mitrās uzslaucīšanas, vai uzmazgāšanas režīmu.

iRobot Braava Jet

izmanto jaunas tīrīšanas tehnoloģijas – precīzā izsmidzināšanas sprausla izsmidzina ūdeni tieši uz netīrumiem, lai tos atmiekšķētu; vibrējošā tīrīšanas galva tos saudzīgi, bet rūpīgi atberž; vienreizlietojamie tīrīšanas paliktņi ir piesūcināti ar ūdens aktivētu tīrīšanas līdzekli, kas palīdz efektīvāk uzmazgāt un savākt netīrumus, kas tiek noglabāti dziļākajos tīrīšanas paliktņu slāņos. No netīrajiem tīrīšanas paliktņiem var atbrīvoties, tiem nepieskaroties – ar vienu pogas spiedienu. Braava Jet iespējams vadīt attālināti, izmantojot viedtālruni, kurā lejupielādēta iRobot Home aplikācija, iegūstot papildu funkcionalitāti un iespēju vēl vairāk piemērot robota tīrīšanas uzstādījumus savām tīrīšanas vajadzībām.

iRobot servisa centrs:

Bieķensalas iela 21

(Mūkusalas biroju ēka, blakus t/c Rīga Plaza)

Vairāk par iRobot grīdas uzkopšanas robotiem var uzzināt

irobot.lv

vai piezvanot

202 44 222

Ja arī jums ir interese par iRobot, varat pieteikties testam, zvanot pa tālruni 20244222 vai elektroniski mājaslapā

www.irobot.lv/test Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar iRobot, Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva