Kā pareizi sagatavot koferus un ceļasomas ziemas sezonai
Ja koferim vai ceļasomai ir ritentiņi, tad tā ir vieta, kur sakrājas visvairāk netīrumu, un tāpēc vēl jo cītīgāk jānotīra.
Noderīgi ikdienā
2015. gada 14. novembris, 15:12

Kā pareizi sagatavot koferus un ceļasomas ziemas sezonai

Jauns.lv

Tieši tad, kad vasara un karstākais ceļojumu laiks pagājis, ir īstais brīdis sagatavot ceļasomas nākamajam atvaļinājumam. Pirmais un pats galvenais darbs – iztīrīt koferi. Tikai pēc tam tajā var ielikt kādu maisiņu ar smaržvielām vai arī paslēpt kādu kaudzīti vasaras drēbju līdz nākamajam gadam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

*  Kofera tīrīšanu ieteicams sākt ar iekšpusi, jo tur parasti sakrājas netīrumi, kam ceļojuma laikā pat īsti nepievērš uzmanību: smiltis, drupačas, putekļi u. tml. Koferi var iztīrīt ar putekļsūcēju, drēbju suku vai pat tīru un nelietotu apavu suku. Ja koferim ir vaļīga odere, ko var pakratīt uz āru, tad suka ir pat labāks tīrīšanas piederums par putekļsūcēju. Ja oderi nevar izkustināt, tad ar suku vai birsti netīrumus saslauka vienā kofera stūrī un to izkrata virs liela atkritumu maisa.

 Ja kofera odere/iekšpuse ir no sintētiska materiāla, tad pieķepušus netīrumus, ja tādi ir, var noberzt ar mitru lupatiņu. Ja odere ir no smalkāka materiāla, piemēram, ādas, ieteicams izvēlēties kādu speciālo ādas tīrīšanas līdzekli.

*  Pēc tam koferi tīra no ārpuses. Ja tas gatavots no stingra sintētiska materiāla, netīrumi parasti ir, tā sakot, ārēji un nevar iespiesties/iesūkties dziļāk. Šādā gadījumā koferi vispirms noberž ar asu suku, pēc tam notīra ar remdenā ūdenī samitrinātu lupatiņu. Ja netīrumi tomēr ieēdušies dziļāk, ūdenim var pievienot trauku mazgājamo līdzekli vai saudzīgas iedarbības universālu tīrīšanas līdzekli.

Ja koferis ir gatavots no auduma, arī tad ieteicams to sausu noberzt ar suku un pēc tam noslaucīt ar mitru lupatiņu. Galvenais – jāraugās, lai pēc tīrīšanas kofera audums pilnībā izžūtu, citādi tas, iespējams, sāks pelēt.

*  Ja koferim vai ceļasomai ir ritentiņi, tad tā ir vieta, kur sakrājas visvairāk netīrumu, un tāpēc vēl jo cītīgāk jānotīra. Šim nolūkam vislabāk derēs suka vai birste ar rupjiem un stingriem sariem – ar to kārtīgi noberž ritentiņus un to savienojumus. Pēc tam ritentiņus noslauka ar mitru lupatu un pašās beigās nosusina sausus.

Žurnāls “100 Labi Padomi” / Foto: Shutterstock