Nekas sarežģīts, patīkami gards!

Gardāk par gardu - mājās cepti kokosriekstu skaidiņu cepumi

Māja un dārzs
2015. gada 25. novembrī 20:16
Nu jau pavisam drīz nāksies pirms gulētiešanas atstāt Ziemassvētku vecītim cepumus ar pienu, tāpēc ievingrināsim pirkstus gardāko cepumu cepšanā!

Sastāvdaļas:

    100g kokosriekstu skaidiņu

    120g auzu pārslu

    140g miltu

    tējkarote dzeramās sodas

    1 ēd.k. karsta ūdens

    170g brūnā cukura

    140g sviesta

    70g tumšā cukura sīrupa

Gatavošana:

    Katliņā izkausē sviestu un cukura sīrupu.

    Karstajā ūdenī izšķīdina sodu.

    Kad cukura sīrups padzisis, tam pievieno izšķīdināto sodu.

    Miltus sajauc ar auzu pārslām, kokosriekstu skaidiņām un brūno cukuru.

    Šajā miltu maisījumā lej izkausētā cukura sīrupa maisījumu.

    Visu samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa.

    Ar rokām veido nelielas bumbiņas, kuras saplacina un kārto uz pannas ar lielāku atstarpi.

    Cep 180 grādos apmēram 15 minūtes.

Recepte: Agita Gabrāne / Foto: Agnese Gabrāne, mammamuntetiem.lv

Izlasi

Ar ko skolās baro mūsu bērnus? Latvijas skolēni publicē savu pusdienu foto 196
Advokāte Īrijā ar dažām fotogrāfijām izjauc latvieša Jāņa mēģinājumu piedzīt 120 000 eiro 31
Šis tūrists 47 dienas izdzīvoja Himalajos. Viņa meitene nomira 3 dienas pirms izglābšanas 10
Pievienot komentāru