Noderīgi ikdienā
2015. gada 20. decembris, 05:10

Vērtīgi zināt - 5 sadzīves knifiņi, kas pamatīgi atvieglo dzīvi

Jauns.lv

Plākstera nesāpīga noņemšana no sasista ceļgala, ielipušas košļenes izņemšana no dēla matiem, briļļu kājiņu nenoziešana ar matu krāsu, ja vēlies skaistumkopšanas procedūras laikā palasīt - it kā vienkāršas lietas, taču dzīve būs vieglāka, ja zināsi, kā ar tiem tik galā gudrāk.

* Nogurušās, sāpošās pēdās

iemasē sviestu un ietin karstā ūdenī samitrinātā dvielī, atlaidies un uzslej kājas mazliet augstāk. Noņemot dvielīti, rezultāts būs tīkams – pēdas jutīsies labāk, āda būs mīksta un patīkami smaržos.

* Paņēmiens, kā bez sāpēm noņemt plāksteri.

Lai noņemtu uz krūtīm vai muguras uzlīmēto plāksteri bez sāpīga vaida, dari tā: ierīvē plāksteri ar mazumiņu šampūna, arī maliņu apkārt plāksterim, un ļauj tam caur gaisam paredzētajām porām iesūkties. Ņem nost, tam jāizdodas pavisam viegli.

* Ja bērnam vai pašiem ir matos ir ielipusi košļene,

iemērc saķepušo šķipsnu kolā, paturi 5–10 minūtes un pēc tam pamēģini to noskalot.

* Sargā brilles no matu krāsas

. Ja matu krāsošanas laikā vēlies palasīt un tev nepieciešamas brilles, uzmani, lai tās nenosmērētos un tiktu pasargātas no krāsas ķīmisko vielu iedarbības. Lūk, vienkāršs risinājums: aptin briļļu kājiņas ar alumīnija foliju.

* Ja tev ir gari nagi,

ikdienas virtuves darbos noteikti vajadzētu valkāt gumijas cimdus. Lai paildzinātu gumijas cimdu un garo nagu dzīvi, ievieto cimdu pirkstu galos vates piciņas. Tās kā polsteris pasargās nagus un gumijas cimdus.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock