Ziemīgā biezpiena torte - recepte bez cepšanas. Kūka jāliek saldētavā!
Šāda torte var iztikt arī bez papildus dekorācijām. Labu ēstgribu!
Garšīgi
2015. gada 23. decembris, 09:42

Ziemīgā biezpiena torte - recepte bez cepšanas. Kūka jāliek saldētavā!

Jauns.lv

Kad pa logu paveras skats ar dīgstošu jauno zāli, kas nepavisam neuzbur ziemas un svētku sajūtu, mēs šo sajūtu radīsim mājās paši reizē ar sniegbalto torti!

Sastāvdaļas:

    500g biezpiena

    3 olu dzeltenumu

    1/2 glāze pūdercukura

    100 ml saldā krējuma

    1/2 citrona sulas

    50g atlaidināta sviesta

    200g cepumu pēc izvēles (piemēram - biskvīta, Selgas utml)

Gatavošana:

   Caur sietu izberž biezpienu, lai tas kļūst gaisīgāks, vai sakuļ to ar blenderi.

    Kopā ar pūdercukuru saputo olu dzeltenumus.

    Sakultos olu dzeltenumus un citrona sulu pievieno biezpiena masai.

    Siltumā atlaidināto sviestu samaisa ar sasmalcinātiem cepumiem.

    Ar sviestu ieziestā veidnē liek sviesta un cepumu masu, bet tai virsū - biezpiena masu.

    Torti ievieto saldētavā uz 3 stundām.

    Var rotāt ar putukrējumu, ogām vai jebkā citādi pēc savas izvēles.

Teksts un foto: Mammamuntetiem.lv