Vitamīni uz palodzes: kā pareizi diedzēt garšaugus
Steidzināmajiem augiem nepieciešama visa saules gaisma, kāda vien pieejama februārī, kā arī siltums un laba laistīšana. Pēc divām trim nedēļām varēsi pļaut pirmo ražu.
Noderīgi ikdienā
2016. gada 5. februāris, 12:38

Vitamīni uz palodzes: kā pareizi diedzēt garšaugus

Jauns.lv

Atceries, vecmāmiņa uz palodzes, ejot ziemai uz beigām, čubināja podiņus ar zaļumiem... Tas nemaz nav grūti – izveidot savu ziemas garšaugu dārziņu: pašas audzēti pētersīļi, selerijas un sarkano biešu lapiņas brokastmaizes vitamīniem!

* Vispirms atrodi piemērotu trauku vai traukus – derēs vairāki mazāki vai viens liels pods vai kaste. Skaties, lai tā būtu piemērota izvēlētajam saknenim – pētersīļa sakne ir gara, tai piemērotāks būs dziļš trauks, dziļš trauks vajadzīgs arī bietei, jo tā jāstāda dziļi, gandrīz nosedzot griezuma vietu, savukārt selerijas saknei pietiks ar seklāku podiņu – augsni vajadzēs uzraust vien līdz pusei.

* Augsne – derēs bagātināta kūdra vai substrāts, ko var iegādāties puķu veikalā. Saknes stāda samitrinātā augsnē.

* Steidzināšanai der veselīgi vidēji sakneņi, kam nav pārāk sapostīta pieres vieta – labi, ja rudenī līdz ar lapām nav nošņāpta daļa dārzeņa, jo no tādiem nav jēgas gaidīt spēcīgus dzinumus.

* Steidzināmajiem augiem nepieciešama visa saules gaisma, kāda vien pieejama februārī, kā arī siltums un laba laistīšana. Un pavej! Pēc divām trim nedēļām varēsi pļaut pirmo ražu. Un nežēlo – jo vairāk griezīsi zaļos dzinumus, jo vairāk sakne centīsies tos stumt pretim saulei. 


Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock