foto: Pexels.com
Nelaid krāmus savā mājā! 5 vērtīgi padomi, kā neapaugt
Noderīgi ikdienā
2018. gada 22. oktobris, 06:03

Nelaid krāmus savā mājā! 5 vērtīgi padomi, kā neapaugt

"100 Labi Padomi"

Tu vēl nesen bez žēlastības lidināji atkritumos vienu priekšmetu pēc otra, bet šodien atkal redzi - krāmi mājās ir atgriezušies? Skaidrojam, kā tie rodas un kā ar to cīnīties.

1. Sāc ar iepirkumu maisiņiem! Iegādājies auduma vai cita materiāla daudzreiz lietojamu maisiņu, ko salocītu vari nēsāt līdzi pat rokassomiņā. Tad nevajadzēs katru reizi atgriezties no veikala ar kārtējo polietilēna maisu, kurā, visticamāk, arī atsevišķi produkti sasaiņoti katrs savā mazā maisiņā.

foto: Gaelle Marcel/Unsplash

Ja nu tomēr bez tā nevar iztikt, tad pēc tam izmanto to kā atkritumu kastes maisu. Veikalos pie kases konsekventi iebilsti ikreiz, kad pārdevēja mēģina vienu citronu iesaiņot vienā maisiņā, bet vienu apelsīnu – otrā.

2. Ignorē uzlīmju kampaņu preces lielveikalos! Nepērc un nenes mājās tikai tāpēc, ka dod uzlīmes un vispār – tas jau tikpat kā par velti. Pirmkārt, par velti nav nekas, otrkārt, iegādājies tikai tos priekšmetus, ko vai nu ļoti gribējies, vai ļoti vajadzējis nopirkt jau sen.

3. Neņem līdzi pildspalvas un reklāmas suvenīrus no pasākumiem tikai tāpēc, ka tie nolikti tev priekšā vai dabūjami par velti. Un nemierini sevi ar aizbildinājumu, ka gan jau noderēs kādam dāvanā.

4. Regulāri reizi trīs mēnešos izrevidē kosmētikas krājumus, vannas istabas piederumus un zāļu skapīša saturu. Bez žēlastības izmet laukā visus medikamentus, kam beidzies derīguma termiņš, un jebkuru lūpu krāsu un krēmu, kas apkaltis un zaudējis patīkamo smaržu.

foto: Pixabay.com

Tas attiecas arī uz jebkuru citu priekšmetu, par kuru kaut vienreiz nodomā, – varbūt kādreiz noderēs.

5. Ej apkārt ar līkumu visām akcijas precēm un tuvojies tikai tām, kuras iekļautas tavā obligāti nepieciešamo pirkumu sarakstā.

foto: Pixabay.com

Tieši akcijas preces, kuras vairumā gadījumu iegādātas tikai tāpēc, ka akcija un kā tad par tik izdevīgu cenu var nepirkt, veido lielāko daļu jauniegūto krāmu, kurus nekad tā arī neizmanto, ja vien tie nav pārtikas produkti.