foto: Shutterstock
Arī zirnekļi rudenī pārvācas uz telpām. Kā to nepieļaut?
Vietās, kur zirnekļi auž tīklus, var uzpūst pretodu un pretērču līdzekli, kas kādu laiku atturēs kukaiņus no vēlēšanās iedzīvoties.
Noderīgi ikdienā
2018. gada 13. septembris, 07:24

Arī zirnekļi rudenī pārvācas uz telpām. Kā to nepieļaut?

"100 Labi Padomi"

Ja tev no zirnekļiem nav bail, tad, istabā pamanītu, vari to vienkārši noķert saujā vai burciņā un palaist laukā vismaz 50 metru attālumā. Ja tomēr tikšanās ar zirnekli tev rada pamatīgu stresu, izmanto kādu no zemāk minētajiem paņēmieniem, lai no tiem vismaz izvairītos.

Dari tā:

■ Tā kā zirnekļi bieži vien iekļūst telpās tāpat kā mušas un odi – pa vaļēju logu un durvīm –, pretodu tīklu vai režģi, kas aizlikts priekšā logiem, ieteicams paturēt ilgāk. Tad netiks iekšā zirnekļi. Īpaši to der ņemt vērā, ja logu tuvumā atrodas dārzs ar komposta kaudzi, malkas grēda vai kūts, – tās ir vietas, kur zirnekļi rudens pusē barojas un no kurienes pēc tam meklē patvērumu mājās.

■ Lielākajai daļai zirnekļu nepatīk lavandas smarža: der uz palodzes vai pie durvīm uzpilināt lavandas ēterisko eļļu vai padedzināt sveces ar lavandas smaržu. Ja dzīvo pirmajā stāvā, pie logiem un durvīm var iestādīt lavandas cerus – tie kalpos par dabīgu aizsargbarjeru.

■ Tīrot māju vai dzīvokli, nevajag aizmirst cītīgi iztīrīt tumšus stūrus, jo tie zirnekļiem sevišķi patīk. Jo rūpīgāk tos izberzīsi un aizvāksi saaustos tīklus, jo lielāka nepatika pret šādām telpām radīsies zirnekļa prātā.

■ Ja nu zirnekļu saradies tā pavairāk un negribas tos tvarstīt plikām rokām, vari ņemt talkā putekļsūcēju. Tomēr vairumā gadījumu zirnekļi izdzīvos un, ja iesūktie netīrumi netiks uzreiz aizgādāti prom, atradīs ceļu laukā no putekļsūcēja.

■ Vietās, kur zirnekļi auž tīklus, uzpūš pretodu un pretērču līdzekli, kas kādu laiku atturēs kukaiņus no vēlēšanās iedzīvoties.