foto: Shutterstock
Praktiski padomi, kā iztīrīt lielo atkritumu konteineru
Netīrumu lielajā atkritumu kastē būs mazāk, ja maisus pirms izmešanas konteinerā aizsiesi un pārliecināsies, ka sānos vai apakšā nav caurumu.
2018. gada 6. septembris, 07:28

Praktiski padomi, kā iztīrīt lielo atkritumu konteineru

"100 Labi Padomi"

Ja, paceļot atkritumu konteinera vāku, sajūti netīkamu smaciņu, skaidrs, ka tas nav labi un lietas labā kaut kas jādara.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ja tev ir dārzs

■ Kad sadzīves atkritumu apsaimniekotāji atkritumu konteineru ir izveduši, apgāz to uz sāniem, ar ūdens šļūteni izskalo tvertni. Jānoskalo arī vāka iekšpuse. Iespējams, ar to arī pietiek. Ja tomēr kastē redzi netīrumus, kas ar ūdeni nenāk nost, ņem talkā istabas birsti vai mopu. Sagatavo spainī ziepjūdeni un izmazgā konteineru. Un vēlreiz izskalo.

■ Pagāz tvertni, lai notek ūdens.

■ Piecel konteineru, bet neuzliec vāku, lai tas izžūst.

Ja dārza nav

■ Pēc atkritumu izvešanas uzreiz jāķeras pie birstes ar grīdas lupatu vai mopu. Mazgāšanai vari izmantot vai nu traukiem, vai grīdas mazgāšanai domātu līdzekli.  

■ Pēc mazgāšanas ar mopu savāc ziepjaino ūdeni no konteinera apakšas. Izskalo lupatu vai mopu un izslauki tvertni vēlreiz.

■ Atstāj vaļā izžūt.

Vēl 3 ieteikumi

1. Netīrumu būs mazāk, ja atkritumu maisus pirms izmešanas konteinerā aizsiesi un pārliecināsies, ka sānos vai apakšā nav caurumu.

2. Pēc konteinera iztīrīšanas vari uz birstes uzsiet terpentīnā samērcētu drānu un izslaucīt iekšējās sienas.

3. Ja vasarā konteinerā saimnieko mušas, reizi pa reizei izpūt tajā kādu no līdzekļiem, kas kalpo kukaiņu aizbiedēšanai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās