Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv X
Ar gāzēto minerālūdeni omlete izdosies gaisīgāka, bet mazkaloriju biezpiens - krēmīgāks.

4 veidi, kā virtuvē var noderēt gāzētais minerālūdens

Garšīgi
2016. gada 5. martā 22:09 2016. gada 5. martā 22:09
Gāzēts minerālūdens nav lietojams tikai slāpju dzesēšanai - gudri pavāri un saimniecītes zina, ka tas lieliski noderēs arī cepeša, mīklas un biezpiena gatavošanā. Kādā veidā? Pačukstam šīs virtuves viltības arī jums!

1. Lai vistas fileja cepoties nekļūtu sausa, pirms cepšanas to aplej ar nelielu daudzumu gāzēta minerālūdens. Gāze no burbulīšiem iekļūs gaļā un neļaus tai izsausēt.

2. Gāzēts minerālūdens noder arī cūkas un liellopa gaļas pagatavošanai, piemēram, cepetim un steikam, – tad vajadzēs mazāk taukvielu. Rīkojas šādi: pannā ar pretpiedeguma pārklājumu uzvāri 3 ēdamkarotes gāzēta minerālūdens. Liec iekšā ar garšvielām ierīvētu gaļu un uz straujas uguns apcep no abām pusēm. Kad ūdens izgaro, pielej vēl mazliet, lai gaļa nepiedeg. Atkārto tik ilgi, līdz gaļai izveidojas stingra garoziņa, bet iekšpuse izcepusies, cik jēlu vai gatavu vēlas.

3. Dažas ēdamkarotes gāzēta minerālūdens padara pankūku, vafeļu un biskvīta mīklu gaisīgāku. Šis ieteikumu var izmantot arī olu ēdienu tapšanā, piemēram, olu kulteņa un makaronu mīklas gatavošanā.

4. Gāzēts minerālūdens biezpiena ēdienos, it sevišķi saldajos, palīdz ietaupīt kalorijas. Tas padara vājpiena biezpienu krēmīgāku. Lai pagatavotu garšīgu desertu, nav obligāti jāņem trekns biezpiens, tā vietā var izmantot liesu vājpiena biezpienu, ko rūpīgi sakuļ ar pāris (vai vairāk) karotēm gāzēta minerālūdens.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock

Citi šobrīd lasa

Šī mežonīgā ģimene nesūta savus 7 bērnus skolā, ļauj viņiem visu un par rezultātu priecājas 70
Trampa jaunākais dēls sen nebija redzēts publiski, un tagad izrādās, ka viņš jau pāraudzis mammu. FOTO 11
Aleksandrs no Ņižņijnovgorodas ar savu neparasto mājdzīvnieku dzen izmisumā kaimiņus 12
Pievienot komentāru