Patiesība par kaķi un gurķi. Šādi joki dzīvniekiem var radīt nopietnas veselības problēmas
Nabaga minču izjokošanu iecienījuši patiesi daudzi – populārākajam šāda veida video iekš Youtube.com šobrīd ir pāri 6 miljoniem skatījumu.
Mūsu mīluļi
2016. gada 13. marts, 06:13

Patiesība par kaķi un gurķi. Šādi joki dzīvniekiem var radīt nopietnas veselības problēmas

Jauns.lv

Vēl pavisam nesen internetā par virālu kļuva kārtējais padumjais video-joks. Saimnieks ar videokameru novaktē mājas kaķi, kurš, neko sliktu nenojaušot, ēd no bļodiņas. Tad tam aiz muguras klusītēm novieto dārza gurķi, kuru ieraugot mincis acumirklī izbīstas, met kūleņus un šausmās metas bēgt.

Savādo peļu junkuru uzvedību par kuru šobrīd smejas viss internets, skaidro mājas dzīvnieku veterinārārsts Jānis Beinerts: „Manuprāt, gurķim šeit ir maza loma. Kaķis, visticamāk, izbītos no jebkā, ko viņam tajā brīdī noliktu aiz muguras. Šeit ir runa par svešķermeni, nepazīstamu objektu, kas pēkšņi parādās kaķim aiz muguras.”

Joks var kaitēt kaķu veselībai

Veterinārārsts arī piebilst, ka šāda rotaļāšanās ar kaķi nebūt nenāk par labu mājdzīvnieka veselībai. Izrādās, arī dzīvnieku pasaulē stress ir ļoti nopietna problēma un var novest pie daudz nopietnākām kaitēm. „Šāda rīcība nav veselīga kaķim. Tāpat kā cilvēkiem, arī dzīvniekiem lieks stress un satraukums nav vajadzīgs. Tas var novest pie visai nopietniem veselības traucējumiem. Pēdējā laikā tiek īpaši daudz runāts par stresa kaitīgumu – kaķiem pastāvīgs stress var novest pie urīnakmeņu slimības kā arī negatīvā veidā ietekmēt mājdzīvnieka vielmaiņu,” brīdina ārsts.

Piedāvājām labāko kaķu izjokošanas video kompilāciju:


Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tēmas