foto: Shutterstock
Šefpavārs iesaka, kā pagatavot kraukšķīgas cūkādiņas pie alus un futbola
Pagatavot šo uzkodu ir vienkārši, tikai tas prasa laiku. Taču rezultāts būs izcils – daudz, daudz cūkādiņu!
Garšīgi
2018. gada 17. jūnijs, 15:35

Šefpavārs iesaka, kā pagatavot kraukšķīgas cūkādiņas pie alus un futbola

"100 Labi Padomi"

Iesaka "Valtera restorāna" šefpavārs Valters Zirdziņš: “Večiem tas patīk: alus un kas kraukšķīgs un pikants, ko uzkost, divas TV pultis... Eh, mana diena!”

Valters māca: kraukšķīgās cūkādiņas, kuru paciņa lielveikalā nemaksā maz, vari pagatavot pats – patiesībā tas ir vienkārši, tikai prasa laiku, tāpēc hokeja vērošanai vajag sagatavoties jau laikus. Taču rezultāts ir izcils – daudz, daudz cūkādiņu! (Drusciņai nav vērts tērēt tik daudz laika.)

Nopērc tirgū cūkas ādu, kurai rūpīgi nokasi balto speķa kārtiņu, liec katlā ar sālsūdeni, kam pievienots nedaudz etiķa un vāri aptuveni 1½ stundu, līdz tā ir mīksta kā lupata. Sagriez nelielos gabalos, vienmērīgi izklāj cepešplātīs, kurās ieklāts cepampapīrs, un 60 grādos kaltē 1½ diennakti, gluži kā to dara ar bezē cepumiem. Pēc tam ar papīra salveti nosusini liekos taukus.

Lielā katlā uzkarsē eļļu un liec tajā ādiņas apcepties – tās uzpūšas baltiem burbuļiem savas piecas reizes lielākas. Lai šie čipsi sanāktu trausli un kraukšķīgi, pirms fritēšanas verdošajā eļļā ādiņām ir jābūt labi izkaltušām. Kad ar putu karoti tās izvelc no eļļas (gatavās vienkārši viegli peld pa virsu eļļai), liec uz papīra salvetes notecēties. Tad pārkaisi ar sāli un garšvielām, kas tev tīk. Es piestā saberztu rupjo sāli ar kadiķogām vai ķimenēm.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Šefpavārs Valters Zirdziņš.