foto: Publicitātes foto
"Pinotex" jaunā tehnoloģija katram mājas īpašniekam – tagad līdz pat 16 gadiem bez jebkādām rūpēm
Jaunā “Pinotex Wood Paint Extreme” krāsa palīdzēs tev priecāties par koka fasādes vai žoga spilgtumu pat 16 gadu garumā.
Noderīgi ikdienā
2018. gada 20. jūnijs, 07:02

"Pinotex" jaunā tehnoloģija katram mājas īpašniekam – tagad līdz pat 16 gadiem bez jebkādām rūpēm

Jauns.lv

Mēs visi vēlamies dzīvot skaistās mājās, taču laiks dara savu, un māju fasādes mēdz nolietoties. Turklāt bieži vien tas notiek ātrāk, nekā esam cerējuši. Zīmola "Pinotex" radītais jaunums - necaurspīdīga krāsa koka mājas krāsošanai “Pinotex Wood Paint Extreme” - ļaus ēkas fasādei vai žogam izskatīties skaisti un spilgti ilgāku laiku - pat līdz 16 gadiem. Tik pārsteidzošs rezultāts ir iespējams, pateicoties jaunajai pašattīrīšanās tehnoloģijai “Stay Clean”.

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc ēku fasādes, žogi un citas ārā esošas krāsotas koka virsmas ar laiku zaudē savu svaigo izskatu un sāk izskatīties nobružātas, ir gaisā esošie putekļi un citi netīrumi, kuri pielīp pie šīm virsmām.

Likumsakarīgi, ka apbružājas virsmas krāsojums, savukārt, pie tās pielīpot dažādām organiskām vielām, sāk veidoties mikroorganismi. Visu šo lieliski aizkavē tādu krāsu lietošana, kurām ir aizsargājošas īpašības. Tāpēc krāsotas virsmas ir regulāri jātīra, un šis process patiešām nav no vienkāršajiem. Taču, pateicoties jaunajā krāsā “Pinotex Wood Paint Extreme” izmantotajai tehnoloģijai "Stay Clean", virsmas var tīrīt ievērojami retāk. Jo darbojas pašattīrīšanās efekts!

foto: Publicitātes foto

Kā tas notiek?

Tehnoloģija “Stay Clean” balstās uz koloīdā silīcija dioksīda pievienošanu produktam, tādējādi piešķirot krāsas virsmai spēju pašattīrīties.

Pašattīrīšanās efekts notiek tāpēc, ka silīcija daļiņu hidrofilo īpašību dēļ uz krāsotās virsmas nokļuvušais ūdens viegli iekļūst starp piesārņojumu un krāsas kārtu un sāk atmiekšķēt uz tās esošos netīrumus. Pēc tam atmiekšķētie netīrumi bez grūtībām tiek noskaloti, piemēram, lietus laikā.

Silīcija daļiņas, kas veicina hidrofilo īpašību rašanos, lielākoties atrodas krāsas virskārtā, un dziļāku koksnes samirkšanu traucē citas krāsas īpašības, tāpēc koka virsma iegūst drošu aizsardzību.

Tādējādi tehnoloģija “Stay Clean” pagarina krāsas kalpošanas laiku un būtiski samazina krāsotās virsmas kopšanai nepieciešamo darbu apjomu.

foto: Publicitātes foto
Produkta “Pinotex Wood Paint Extreme” pašattīrīšanās spēja salīdzinājumā ar parasto koka fasāžu krāsu.

Testējot virsmas pašattīrīšanās spēju, tika iegūti lieliski rezultāti. Testēšana deva iespēju izraudzīties divas vislabākās krāsu receptes, kam bija visizcilākie raksturlielumi: izturība pret plaisāšanu un noslāņošanos, sasaistīšanās izturība, spīduma stabilitāte, plēves elastīgums, toņa noturība utt. Lai koksni pasargātu no mitruma, koloīdā silīcija dioksīda daļa receptūrā tika pielāgota līdz līmenim, kas ļāva panākt produkta mitrumizturību, taču tajā pašā laikā arī saglabāt pašattīrīšanās īpašības.

Kā panākt vislielāko ilgizturību?

Krāsa “Pinotex Wood Paint Extreme” ir veidota uz ūdens bāzes, un skarbajos  ziemeļu klimata apstākļos to raksturo ļoti liela ilgizturība – līdz pat 16 gadiem. Produkts satur vielas, kas paredzētas aizsardzībai pret pelējuma veidošanos uz krāsas sausās plēves, un tas ir tonējams plašā toņu gammā. Lai iegūtu ilglaicīgu izturību un vislabākos rezultātus, ieteicams krāsu “Pinotex Wood Paint Extreme” izmantot kopā ar biocīdo uz ūdens bāzes veidoto piesūcināšanas gruntēšanas līdzekli “Pinotex Wood Primer”. Lietojot krāsu koka fasādēm “Pinotex Wood Paint Extreme”, noteikti ieteicams izmantot arī adhēzijas gruntēšanas līdzekli “Pinotex Wood Paint Primer”.

Krāsošanas gadījumā vienmēr jāņem vērā koksnes kvalitāte (koksnei jābūt sausai, attīrītai no putekļiem, tai nedrīkst būt sēnīšu bojājumu, tostarp zilējuma), gaisa temperatūra un mitrums, darbarīku izvēlei jāatbilst produktam un darba paņēmienam, uzklājamam kārtas biezumam utt.

Kāpēc ir vērts atkal un atkal pievērst uzmanību tam, kas jau sen ir zināms?

Tāpēc, ka mēs ļoti bieži aizmirstam par elementāriem krāsošanas principiem. Ir taču tik patīkami krāsot siltā, saulainā laikā, taču tādos apstākļos krāsa diemžēl nožūst pārāk ātri un piesaistīšanās pamatvirsmai var būt vāja. Ievērojot krāsu ražotāju ieteikumus, jūs varat bezrūpīgi priecāties par koka fasādes vai žoga skaistumu un spilgto krāsu līdz pat 16 gadiem.

foto: Publicitātes foto

Uzzini vairāk: www.pinotex.lv 

Reklāmas raksts publicēts sadarbībā ar Pinotex