foto: Juris Rozenbergs
Olga Dreģe: "Beidzot arī man ir vīrieškārtas palīgs!"
«Man ir ļoti kupla dzimta – esam četras māsas, mums ir pieauguši bērni, mazbērni, divdesmit vismaz ikreiz sanākam kopā. Pēc sanākšanas reizēm, piemēram, atzīmējot dzimšanas dienas, māsas vai mazbērni saka – palīdzēs man uzkopt grīdu, ko daudzās kājas piegružojušas. Bet nu tas vairs nav jādara, jo man ir iRobot,» priecājas aktrise.
Tīras grīdas katru dienu
2018. gada 18. maijs, 12:10

Olga Dreģe: "Beidzot arī man ir vīrieškārtas palīgs!"

Jauns.lv

«Mans Prātnieks iztīra visu!» priecīga par to, ka mājoklī tagad grīdas tīra robotizētais putekļusūcējs iRobot Roomba 966, ir Dailes teātra un kino leģendārā aktrise Olga Dreģe (80).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Juris Rozenbergs
Aktrise, kurai 1. martā bija 80. dzimšanas diena, neslēpj, ka aizvien spēj nostāties uz galvas. Taču, neraugoties uz lokanību un viņai raksturīgo mundrumu, iRobot palīdzību viņu izjūt kā ļoti patīkamu atbalstu.

«Vienmēr esmu sajūsminājusies, redzot stipro dzimumu darbojoties. Un, ja vēl viņš tevi apkalpo! Man ir prieks par katru oberu, kas aiz letes strādā, par katru pavāru, kas mums gatavo pusdienas. Esmu ļoti gandarīta, jo beidzot arī man mājās ir vīrieškārtas palīgs,» atzīst Olga Dreģe, kurai mājoklī kopš šīs ziemas grīdas tīrīšanu veic iRobot. «Viņš man ir Draugs, turklāt gudrs, tāpēc to nokrustīju par Prātnieku. Arī manam prātam neļauj ierūsēt – viņš tomēr bija jāapgūst, jāiepazīst, jāizpēta, kuras podziņas nospiest, lai viņš darbojas, lai mani saprot un varu viņu palaist veikt savus pienākumus,» stāsta aktrise. «Domāju, ka esmu nopelnījusi šo draugu un palīgu, jo manas rokas gara mūža laikā ir tik daudz darījušas – gan ravējušas kilometriem garas cukurbiešu vagas, gan slaukušas govis, gan pļāvušas zāli, gan berzušas grīdas... Nu ir iespēja atpūsties, jo Prātnieks paveic tīrīšanas darbus manā vietā,» gandarīta par iRobot ir Olga Dreģe.

Saprotams kā mazdēlam, tā vecmāmiņai

Olga neslēpj, ka savu jauno palīgu jau paguvusi parādīt un nodemonstrēt to darbībā jau teju visiem tuviniekiem. Bet pirmais, kurš iepazīstināts ar iRobot, bijis viņas 10 gadus vecais mazdēls Justs. «Man ir gudrs mazdēls, kurš tehniskās lietās dikti labi orientējas. Teicu, lai papēta robotiņu, lai pamāca, kā man ar viņu apieties. Justiņš jau ir ļoti apķērīgs, viņš mani māca pat matemātikā ar dažādiem uzdevumiem un vingrinājumiem. Viņš uzreiz visu saprata. Kad es sākumā iRobot mājiņu biju uzstādījusi nepareizi, Justs uzreiz rādīja, ka mājiņa ir citādi jānoliek, lai Prātnieks varētu uzlādēties un saņemt enerģiju. Bet arī pati ļoti ātri iRobot apguvu, tas nebija grūti,» atklāj skatuves māksliniece.

foto: Juris Rozenbergs
«Dikti patīk arī tas, ka Prātnieks nerunā pretī. Brauc pa dzīvokli, klusītēm žūžinādams, dara savu darbu, un es varu nejaukties ne viņa darbībā, ne ritmā, ne izvēles ceļos. Pa to laiku varu minēt krustvārdu mīklas, gatavoties lomai vai koncertam,» iegūtos vaļasbrīžus novērtē Olga.

Olga Dreģe arī novērtē to, ka iRobot ir tehniski viegli apkopjams – ar krāsu atzīmēm norādīts, gan kādā virzienā izņemama savākto gružu kastīte, gan citas noņemamas detaļas. «Novērtēju, ka ražotāji ir padomājuši, lai iRobot lietošana būtu maksimāli vienkārša un nepārprotami skaidra. Proti, viss, ko ir iespēja atvērt vai noņemt no iRobot korpusa, ir atzīmēts ar dzeltenu krāsu. Varēju droši rīkoties, jau iepazīstoties. Arī pie lomām strādāju ar krāsu zīmuļiem. Tas man palīdz ātrāk vizuālajā atmiņā visu piefiksēt, iegaumēt. Tur ir sava tuvība un saprašanās,» viņa skaidro.

Iegūst laiku, tīrību un svaigu gaisu

«Kas man visvairāk patīk – tas, ka man viņš nav jākomandē, nav jāuzmanās, varu netraucēt viņa darbā un ritmā, un pa to laiku varu mācīties lomas tekstu, gatavoties koncertam vai risināt krustvārdu mīklas, ko neizsakāmi mīlu. Esmu līdz azartam aizrāvusies. Teātrī lielas risinātājas ir arī manas kolēģes: Ilze Vazdika, Indra Briķe; mēs visas esam kā dullas uz krustvārdu mīklām! Esmu pat pēc alfabēta sakārtojusi un pierakstījusi specifiskus vārdus, kas atkārtojas – visus jau galvā noturēt nevar,» priecādamās, ka nu mājas tīrīšanas laiku var veltīt savam vaļaspriekam, atklāj Olga.

foto: Juris Rozenbergs
Olga Dreģe arī apsver iespēju savu Prātnieku nodarbināt ne tikai pašas mājvietā. «Tā kā viņš nav ne liels, ne smags, mierīgi varu pasist padusē, paņemt līdzi mašīnā un aizvest iztīrīt arī, piemēram, meitas un mazdēliņa dzīvokli.»

Par iRobot tīrīšanas kvalitāti aktrise pārliecinājusies jau pirmajā reizē – grīda nudien ir perfekti tīra. «Ja vienmēr esmu paļāvusies tikai uz savām rokām, lai apmierinātu savu izteikto prasīgumu pēc tīrības, tad man jāteic, ka iRobot ir cienīgs! Pacietīgs, delikāts, lēnām visu izbraukā un vairākkārt atgriežas vietās, kur viņam šķiet, ka ir vēl jāpatīra. Tas man ļoti patīk. Arī paklāju ļoti labi notīra, vismaz tādu, ar īsāku apmatojumu, kāds ir man, ļoti labi paņem. Liels ieguvums ir tas, ka gultas apakša nu ir spodra katru dienu. Pats tur ne vienmēr var rūpīgi iztīrīt, pat, ņemot talkā kādu palīglīdzeklis garākā kātā. Bet Prātnieks tur elementāri pabrauc apakšā, paklausīgi, rāmi, vīrišķīgi un rūpīgi to izdara. Viņš atrod iespēju, kā piekļūt ikvienai neērtai un tik viegli nepiekļūstamai vietai,» gandarījumu pauž māksliniece, atklādama vēl kādu pozitīvu un ļoti būtisku ieguvumu: «Jutu, ka pēdējā laikā mājās ir kļuvis vieglāk elpot, bet nebiju aizdomājusies, ka par to man ir jāpateicas tieši Prātniekam. Jā, putekļi netiek uzsisti vai uzpūsti gaisā – tie tiek likvidēti tieši tajā vietā, kur sakrājušies. Tas ir ļoti jauki.»

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

iRobot Roomba 966 

iRobot Roomba 966 ir aprīkots ar savācējrullīšiem, kas pasargāti no netīrumu uztīšanās, un divreiz jaudīgāku jaunās paaudzes sūkšanas turbīnu. Robota navigācija ļauj tam apgūt un iztīrīt visas grīdas vienā mājokļa līmenī, izveidojot precīzu vides karti un kontrolējot savu atrašanās vietu tajā, lai vajadzības gadījumā varētu uzlādēties un turpināt darbu no vietas, kur tas bija pārtraukts. iRobot Roomba 966 varat attālināti vadīt, kontrolēt un tam iestatīt piemērotus tīrīšanas uzstādījumus, izmantojot iRobot Home lietotni. 

Gudri. Vienkārši. Tīri.

Tālr. 20244222

Reklāmas projekts sadarbībā ar