Lieldienu laikā parasti ir liels pieprasījums pēc baltajām olām, taču tās ir trauslākas par brūnajām.

Vāri olas pareizi, un tu uzvarēsi visās Lieldienu kaujās! 11

Māja un dārzs
2016. gada 25. martā 10:02
Lai Lieldienu olas būtu stipras un tu spētu uzvarēt visās kaujās un arī ripināšanas sacensībās, der zināt pāris būtiskus knifiņus.
  • vismaz stundu pirms vārīšanas tās jāizņem no ledusskapja un jāpatur istabas temperatūrā, tikai pēc tam liec katlā ar istabas temperatūras ūdeni;

  • lai olas neplaisātu, būtu stiprākas un vieglāk lobāmas, pieber ūdenim sauju sāls;

  • olas jāvāra tikai uz lēnas uguns, lai tās nelēkā un nesitas;

  • kad ūdens uzvārījies, uz lēnas uguns olas jāpavāra vēl aptuveni 20–30 minūtes;

  • izvārītas un nokrāsotas olas nevajag uzreiz likt aukstā ūdenī, vismaz 10 minūtes tās jāatstāj turpat katliņā un tikai pēc tam uzmanīgi ar karoti pa vienai jāceļ laukā;

  • Lieldienu laikā parasti ir liels pieprasījums pēc baltajām olām, taču tās ir trauslākas par brūnajām.

    Laimigamgimenem.lv / Foto: Shutterstock.lv


Skatīt visus komentārus

Noteikti izlasi

  • Publicēts video, kurā mašīna uz Vestminsteras tilta ietriecas gājējos 0
  • 19 gadus veca "Range Rover" vadītāja pa Jūrmalas šoseju triecas ar 154 km/h 35
  • Divus mēnešus vecam bērnam zilumi un lauztas ribas. Tēvs esot pārāk cieši apskāvis 23