foto: Shutterstock
4 sodas maisījumi mājas tīrīšanai
Soda ir maigs, bet iedarbīgs līdzeklis trauku, virtuves virsmu un plastmasas mēbeļu tīrīšanai.
Noderīgi ikdienā
2018. gada 21. marts, 09:35

4 sodas maisījumi mājas tīrīšanai

"100 Labi Padomi"

Soda ir ideāls, dabīgs un lēts līdzeklis dažādiem tīrīšanas darbiem. Kā visefektīvāk tīrīt ar sodu, raksta žurnāls "100 Labi Padomi"

1. Piens ar sodu: tasē piena iemaisa tējkaroti sodas un maisa, līdz šķidrums kļuvis viendabīgs. Maigs, bet iedarbīgs līdzeklis trauku, virtuves virsmu un plastmasas mēbeļu tīrīšanai.

2. Citrons ar sodu: lai apkarotu pelējuma sēnīti un tīrītu mitrumā esošu virsmu, ēdamkaroti sodas sajauc ar ēdamkaroti citrona sulas.

3. Sodas putriņa: tējkaroti sodas samaisa ar tējkaroti ūdens, pielej un iemaisa ½ tējkaroti etiķa. Sodas putriņu var glabāt arī nākamajai tīrīšanas reizei. Arī šis tīrīšanas līdzeklis nepatiks pelējuma sēnītei.

4. Sodas beržamais līdzeklis: ēdamkaroti sodas samaisa ar tējkaroti jūras smilts un pusotru ēdamkaroti ūdens. Maisījums nederēs stikla un citu saudzējamu virsmu tīrīšanai.

foto: Shutterstock

Vēl noderīgi

▪ Mazgājot aizkarus un mājas tekstilijas, skalojamam ūdenim var pievienot tējkaroti sodas, kas mīkstina ūdeni un nodrošina, ka audumi kārtīgi izskalojas: ja mazgājamais līdzeklis paliek šķiedrās, iespējams, tie ātri kļūs pelēcīgi.

▪ Netīrajai virsmai, piemēram, izlietnē vai uz ļoti netīriem traukiem, var uzbērt sodu, ar mitru švammi nedaudz ierīvēt un atstāt uz 30 min. Noskalo ar siltu ūdeni.