foto: Ekrānuzņēmums no LTV.
Tas nav pirmo reizi! Vietējie Iecavā tvarsta nosalušu un pārgurušu ķenguru
Ķengurs tagad nogādāts siltumā zoodārzā.
Mūsu mīluļi
2018. gada 22. februāris, 21:18

Tas nav pirmo reizi! Vietējie Iecavā tvarsta nosalušu un pārgurušu ķenguru

Jauns.lv

Ceturtdienas rītā Iecavas apkaimē kādas lauku mājas ābeļdārzā uziets ķengurs. Kā pēc veiksmīgās sagūstīšanas operācijas atzina Rīgas zoodārza pārstāvis - lai arī bijušas bažas par to, vai ķenguru varēs notvert, vietējiem iedzīvotājiem tas tomēr izdevies.

Par notikušo informēja Latvijas Televīzija. Dzīvnieks acīmredzot bija nosalis un noguris, jo ilgāku laiku dzīvojis lielā salā. Notverto dzīvnieku mājas saimnieki ienesuši istabā, līdz tam pakaļ ieradušies Zoodārza darbinieki. 

Ķengurs neesot čipēts, tāpēc saimnieku noteikt ir neiespējami. Ja ķengura īpašnieks nepieteiksies pats, dzīvnieks, iespējams, kļūs par zoodārza iemītnieku. 

Rīgas zooloģiskā dārza pārstāvis Māris Lielkalns par notverto ķenguru stāsta: "Vizuāli viņš izskatās ļoti labā kondīcijā. Protams, sabijies ir, bet rētas viņam nemana. Kā būs tālāk, to grūti pateikt. Jāskatas, vai sala ietekme neparādīsies." 

Pārsteidzoši, bet šis nav pirmais gadījums, kad Iecavā manīts ķengurs. 2013. gada vasarā no mini zoodārza "Dobuļi" izmuka ķengurs - valabijs, kurš sāka dzīvot pie kādām mājām mežā.

"Dobuļu" īpašnieks Varis Ķelpe toreiz "Iecavas Ziņām" stāstīja: "Zinām, kur ķengurs šobrīd atrodas, tāpēc darām visu, kas ir mūsu spēkos, lai viņu pēc iespējas ātrāk noķertu un nogādātu mājās. Diemžēl tas nav viegli, jo ķengurs ir veikls dzīvnieks. Viņš nav cilvēkiem bīstams. Ķengurs-valabijs dzīvo pie kādas mājas mežā, kur cilvēki cenšas viņu pieradināt, lai mēs varētu bēgli noķert. Liels paldies visiem, kuri bija atsaucīgi un palīdzēja noskaidrot, kur ķengurs atrodas... un arī šobrīd turpina mums ziņot par to, kas ar viņu notiek."

Izrādījās, ka toreiz bērni bija attaisījuši ķenguru-valabiju būrim krampīti un Austrālijas pamatiemītnieks pamucis. Pēc incidenta visiem būriem tika nomainītas atslēgas. Ķelpe toreiz arī solīja, ka nekas tāds neatkārtosies.