foto: Shutterstock
Briseles kāposti, jogurts, greipfrūtu sula: uzzini, kuri ir labākie produkti pret saaukstēšanos
Briseles kāposti ir lieliski antioksidanti, jo tajos ir gana daudz C vitamīna, šķiedrvielu un folijskābes.
Garšīgi
2018. gada 24. februāris, 07:02

Briseles kāposti, jogurts, greipfrūtu sula: uzzini, kuri ir labākie produkti pret saaukstēšanos

"Patiesā Dzīve"

Kuri ēdieni palīdz pret saaukstēšanos, raksta žurnāls "Patiesā Dzīve".

*Pētījumos pierādīts, ka 100 g jogurta palīdz uzturēt veselu kuņģa un zarnu traktu, savukārt tas palīdz novērst vīrusu infekcijas. Tikai jāpievērš uzmanība jogurta sastāvam – lai tajā būtu aktīvās L-acidophilus baktērijas, kā arī jogurtam jābūt ar zemu tauku saturu. Minimālais daudzums –100 ml.

*Briseles kāposti ir lieliski antioksidanti, jo tajos ir gana daudz C vitamīna, šķiedrvielu un folijskābes. Ieteicamā dienas deva ir 100 gramu.

*Jebkuri rieksti ir teicams cinka, selēna, dzelzs, kā arī olbaltumvielu avots. Ieteicamā dienas deva – 40 gramu.

* Svaigi spiestu greipfrūtu sulu ieteicams dzert brokastīs, jo glāze sulas satur C vitamīna diennakts devu, arī E, PP un B vitamīnus. Minimālais sulas daudzums – 60 ml.

*Cūkgaļā esošais cinks un selēns veicina imūnsistēmas tonusa uzturēšanu. Dienas deva – aptuveni 100 gramu.

*Kartupeļi ir ne tikai lielisks C vitamīna, bet arī kālija un šķiedrvielu avots. Visvairāk vērtīgo vielu atrodas tieši mizā un tai vistuvāk esošajā dārzeņa daļā. Lai kartupeļos nezustu C vitamīns, tos pēc nomizošanas ilgi nedrīkst turēt ūdenī. Ja kartupeļus vārāt, tos labāk likt verdošā ūdenī. Ieteicamā porcija – 75 grami.

*Pilngraudu makaroni satur ogļhidrātus, dzelzi, šķiedrvielas un niacīnu, labvēlīgi ietekmējot visu organismu. Ieteicamā deva – 55 grami.