Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv X
no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Valentīndienas cepumi: recepte

Garšīgi
13. februārī 15:08 2018. gada 13. februārī 15:08
"100 Labi Padomi"
Māca konditore Dina Gira.

Iedomājies, 14. februārī ierodies birojā, un uz galda nolikta kārba, bet tajā – šie cepumiņi… Royal Icing īpašās cukura glazūras maisījumu var iegādāties specializētajos konditorejas veikalos.

25 cepumi
1,5 stunda cepumu cepšanai + rotāšanai

400 g miltu
150 g cukura
250 g margarīna, paredzēta cepšanai
1 ola
½ tējk. cepamā pulvera
Royal Icing cukura - glazūrai

1. Izsijā miltus, iejauc tajos cepamo pulveri, cukuru. Uz rupjas rīves ierīvē aukstu margarīnu. Visu ar pirkstiem saspaidi. Pievieno viegli sakultu olu un sastrādā mīklu viendabīgā masā. Kad mīkla ir gatava, savel to bumbā, ietin pārtikas plēvē un vismaz uz ½ stundu ieliec ledusskapī.

2. Kad nolem cept cepumus, izrullē mīklu aptuveno 2 mm biezā slānī, izspied formas, liec uz cepamplātes, kurā ieklāts cepampapīrs. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem un cep 10 minūtes. Ņem ārā no cepeškrāsns, atdzesē.

3. Sajauc Royal Icing glazūras maisījumu tā, kā norādīts uz iepakojuma. Apglezno cepumus, kā tīk!

Konditore Dina Gira. (Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva)

Citi šobrīd lasa

Pašai savs tautastērps: kāda senāk bija sieviešu apakšveļas mode 7
Iedvesma līgavām: Viļņā izrādītas Baltijas skaistākās kāzu kleitas
Olimpisko spēļu sliktākā frīstaila slēpotāja atzīta par Phjončhanas viltīgāko olimpieti 9
Pievienot komentāru