88% cilvēku Latvijā izjūt pavasara nogurumu
2016. gada 13. aprīlis, 12:00

88% cilvēku Latvijā izjūt pavasara nogurumu

Jauns.lv

Sākoties pavasarim, cilvēkiem ataust atmiņā viņu Jaunā gada apņemšanās – vairāk sportot, ēst veselīgāk, vairāk laika pavadīt svaigā gaisā. Diemžēl lietas, ko parasti ir tik viegli sev apsolīt, ir krietni grūtāk realizēt dzīvē. Philips Latvijā veiktā aptauja parāda šokējošus rezultātus - vairums cilvēku jeb 88% aptaujāto ir izjutuši vai izjūt pavasara gurumu. Tomēr pozitīva tendence ir, ka 91% ir gatavi kaut ko darīt lietas labā, lai cīnītos ar to.

"Philips" ieteikumi, kā pārvarēt pavasara nogurumu

Vasaras sezona tuvojas nepielūdzami ātri un cilvēku paradumus mainīt ir ļoti grūti, ko pierāda arī aptaujas rezultāti. Tomēr daži vienkārši Philips padomi palīdzēs sagatavoties gaidāmajai vasaras sezonai bez lielas piepūles, ko ir vērts pamēģināt.

1. Uzlabo sejas un ķermeņa ādu

Pēc ziemas sezonas ķermenis ir vispārēji noguris. Ādas krāsa var kļūt pelēcīga un zaudēt mirdzumu. Vitamīnu trūkums organismā var novest pie tā, ka āda sāk niezēt. Tāpēc viens no pavasara sagatavošanās procesiem var būt regulāra ādas attīrīšana, atbrīvojoties no vecās ādas slāņa. Tam palīdzēs paštaisīts skrubis: 2 ēdamkarotes olīveļļas, ko sajauc ar 3 ēdamkarotēm sāls. Ar šo skrubi ieberzējiet savu ķermeni un tad noskalojiet. Tostarp ādas izskatu un veselību palīdzēs uzlabot A, E, C vitamīnu, magnija un kālija uzņemšana ar svaigi spiestām dārzeņu/augļu sulām. Tam noderēs divi burkāni, viens sarkanais ābols, pāris laima šķēlītes un nedaudz ingvera. Pēc pagatavošanas nedaudz pievienojot olīveļļu.

2. Izvēlieties vairāk augļus un dārzeņus, mazāk sāls

Bez veselīga uztura, visas procedūras, lai iegūtu labāku sejas un ķermeņa ādu, būs liekas. Veselīgi ēšanas paradumi būs viena no panākumu atslēgām uz vēlamo rezultātu. Pirmajā dienas pusē vairāk uzņem produktus, kas bagāti ar ogļhidrātiem, bet dienas otrajā daļā tos, kas bagāti ar olbaltumvielām. Cīnīties ar dažādām slimībām, kas sastopamas pavasarī, tev palīdzēs svaigi augļi un dārzeņi. Tos var ēst svaigā veidā, spiest svaigas sulas vai arī pagatavot dažādus ēdienus.

3. Nodarbojieties ar fiziskām aktivitātēm svaigā gaisā

 Fiziskas aktivitātes svaigā gaisā palīdzēs ne tikai sadedzināt liekās kalorijas, bet paātrinās vielmaiņu, stiprinās muskuļu audus. Tikai 2-3 vakari nedēļā ar sportiskām aktivitātēm, un jūs jau drīz jutīsieties spēcīgāki, ķermenī arī būs iespēja pamanīt pozitīvās izmaiņas, tāpat arī jūsu noskaņojums uzlabosies. Ir labi uzturēt sevi formā, pavadot laiku sporta zālē, tomēr atceries, ka pavasaris ir īstais laiks, lai sāktu vairāk laika pavadīt ārā. Turklāt pēc garas pastaigas izvēlieties svaigi spiestu augļu/dārzeņu sulu, kas sniegs jums papildu enerģiju.

4. Veselības kokteiļi

 Uzņemt nepieciešamos vitamīnus var ar svaigiem kokteiļiem. Pavisam vienkāršs piemērs, kā sākt rītu, ir gurķu un spinātu kokteilis, kuru ir pavisam viegli pagatavot ar Philips jauno šķiedrvielu sulu spiedi. Lai to pagatavotu, jums būs nepieciešama puse gurķa, divas saujas spinātu, ēdamkarote medus un 100 ml negāzēta minerālūdens. Šis kokteilis sniegs nepieciešamo enerģiju un palīdzēs uzlabot vielmaiņu. Zaļais kokteilis satur C, A, K vitamīnus un magniju, visu, kas nepieciešams, lai sāktu rīta aktivitātes. Vairāk sulu un kokteiļu receptes var aplūkot

te!

5. Dzeriet vairāk ūdeni

Aukstajā gadalaikā cilvēka organisms prasa mazāk ūdeni salīdzinājumā ar silto laiku, tāpēc, sākoties pavasarim, ķermenis ir izslāpis un tam ir nepieciešams papildu ūdens. Atcerieties – ūdeni dzert ir ļoti svarīgi, pat mirkļos, kad nemoka slāpes.

Sagatavojieties pavasarim un vasarai kopā ar sabiedrībā zināmies cilvēkiem

 Pārvarēt pavasara nogurumu un sagatavoties pavasarim jums palīdzes vieglatlēte Laura Ikauniecie-Admidiņa, aktieris Rihards Lepers, dūla Katrīna Puriņa, politologs Filips Rajevskis, modes pazinēja Simona Kubasova un pavārmākslas izzinātājs Roberto Meloni kopā ar Philips. Sešas slavenības projekta #satavojiespavasarim #Philips ietvaros pastāstīs jums par savu cīņu ar pavasara nogurumu, par veselīgu dzīvesveidu, dalīsies padomos, un uzaicinās citus pievienoties, lai sagaidītu pavasari veselīgākiem un laimīgākiem.

Jaunā Philips sulu spiede

Jaunā Philips Avance Collection ir zemo apgriezienu šķiedrvielu sulu spiede ar revolucionāro "MicroMasticating" tehnoloģiju, kas izspiež līdz pat 90% vērtīgo lietu no augļiem un dārzeņiem un prasa tikai minūti laika, lai to nomazgātu.


Reklāmas raksts sadarbībā ar Philips / Publicitātes foto