foto: Shutterstock
Vēsam ziemas vakaram: 4 karsti un aromātiski dzērieni ar nieku viskija
Jāatceras gan, ka, gatavojot karstos dzērienus, viskiju nedrīkst uzvārīt.
Garšīgi
2018. gada 5. janvāris, 12:40

Vēsam ziemas vakaram: 4 karsti un aromātiski dzērieni ar nieku viskija

Iveta Galēja

"100 Labi Padomi"

Māca žurnāla "100 Labi Padomi" recepšu autore Iveta Galēja.

Viskijs tik tiešām ir dzīvības ūdens, īpaši aukstā un nemīlīgā laikā. Ja vēl dzīve nemaz nepriecē, ir īstais laiks kādam karstam un arī saldam dzērienam ar viskiju! Šim nolūkam der jebkuras šķirnes viskijs, kaut gan garšas un aromāta ziņā atšķirības ir visnotaļ jūtamas.

Taču tam ir arī sava jaukā puse, proti, var eksperimentēt un atrast sev vistīkamāko niansi. Jāatceras gan, ka, gatavojot karstos dzērienus, viskiju nedrīkst uzvārīt. To vai nu pievieno pārējām karstajām sastāvdaļām, vai arī uzkarsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai.

Ja dzēriena garša nav īsti pa prātam, to var uzlabot ar garšvielām: kardamonu, kanēli, muskatriekstu, vaniļu, arī koriandru un čili. Ja gribas netradicionālāku saldumu, ne tikai to, ko sniedz krējums kombinācijā ar cukuru, lieliski noder viskija liķieri.

Lūk, 4 karsto viskija dzērienu receptes:

Nākamā lapa: Ziemas pasaka: viskijs ar saldo krējumu un stipru tēju