Laura Ikauniece-Admidiņa: "Pavasarī jāsakārto vide ap sevi!"
2016. gada 15. aprīlis, 14:00

Laura Ikauniece-Admidiņa: "Pavasarī jāsakārto vide ap sevi!"

Jauns.lv

Šajā pavasarī daiļā vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa gatavojas Rio Olimpiskajām spēlēm. Laura kvalifikāciju jau izpildījusi, taču atzīst, ka pavasaris vienmēr ir viltīgs laiks, kad jāaizdomājas par savu veselību un jāsakārto vide sev apkārt. Mēs jautāsim, kāda ir Lauras pavasara noslēpuma recepte?

Veselīgs dzīvesveids Laurai ir ikdiena neatkarīgi no gadalaika vai Jaunajā gadā izteiktās apņemšanās. Tomēr arī Laurai nav svešs “pavasara  nogurums”, kad izjūtam enerģijas un spēka trūkumu. Lai arī objektīva iemesla tam neredzot – Laura veselīgi ēd un sporto visu gadu.

Vieglatlēte uzskata, ka vislabāk ar pavasara nogurumu palīdz cīnīties ikdienas treniņi, kas šobrīd Laurai ir divas reizes dienā, – tikko sāc kaut ko darīt, sajūti enerģijas pieplūdumu, un viss nostājas savās vietās! Tomēr Laura uzsver, ka pavasaris ir viltīgs laiks, kad, sailgojušies pēc saules stariem un siltuma, cilvēki mēdz būt neuzmanīgi pret savu veselību. Imunitāte pavasarī mēdz būt pazemināta, tādēļ saaukstēties ir ļoti vienkārši. Veselība pavasarī ir jāsargā – atzīst Laura, kas pavasarī pastiprināti domā par vitamīnu uzņemšanu, savu ikdienas ēdienkarti papildinot ar augļiem, dārzeņiem un zaļumiem, kā arī eksperimentējot ar augļu un dārzeņu svaigajām sulām.

Enerģijas avots – citrusaugļi ar ingveru

Lauras nesenais atklājums ir “enerģijas” svaigais kokteilis no citrusaugļiem, āboliem, ananāsa un nedaudz ingvera. Tā ir vitamīnu “bumba”, kas organismam sniedz enerģijas un vitamīnu devu. Tas gan bija īpaši spēcīgs kokteilis – ingvers pat mazās devās uzreiz ir jūtams, atzīst Laura.

Zaļie kokteiļi

Sportiskiem cilvēkiem īpaši svarīga ir minerālu – magnija, kālija, dzelzs – uzņemšana, tādēļ vieglatlēte ir iecienījusi zaļos kokteiļus ar spinātiem un dažādiem dārzeņiem, kas stiprina imunitāti un dod organismam tik ļoti svarīgos mikroelementus.

Arī sulu un kokteiļu košajām krāsām ir nozīme – tās iedvesmo eksperimentēt un pamēģināt kaut ko jaunu!

Laura Ikauniece-Admidiņa gatavo "Power Shot"

Sakārto māju un ieliec vāzē narcises

Laura uzskata, ka pavasarī videi ap mums ir īpaša ietekme uz mūsu pašsajūtu. Ja gribas tikt galā ar nomāktību un nogurumu, jāsakārto vide ap sevi! Mājas kārtošana un tīrīšana sniedz tūlītēju enerģijas pieplūdumu, uzsver Laura. Savukārt pavasara ziedi – narcises, hiacintes – rada īstu pavasara sajūtu, tādēļ ik pavasari sportiste izdaiļo ar tiem savu mājokli.

Pavasarī diedzē sēkliņas

Pavasara laiks Laurai saistās ar sēklu diedzēšanu. Lai arī Ķīnas pupiņas un zirņi Lauras mājās tiek diedzēti arī ziemā, tomēr Laurai tieši pavasaris visvairāk saistās ar šo veselīgo nodarbi. Diedzētās sēklas ir ne vien neatņemama veselīga uztura sastāvdaļa, bet arī lieliski papildina pavasara atnākšanas sajūtu – tās ļauj mājas apstākļos vērot, kā mostas daba, kā sāk zaļot dīgsti!

Laura iesaka arī citiem pavasarī pievērsties sportiskām aktivitātēm – tās sniegs enerģiju, uzlabos omu un paaugstinās organisma imunitāti. Un neaizmirstiet sakārtot vidi ap sevi, uzsver Laura. Galvenais ir iesākt, un jūs redzēsiet, ka uzreiz jutīsieties labāk un sajutīsiet enerģijas un pavasarīgas iedvesmas pieplūdumu!

Sagatavojies pavasarim!

Laura Ikauniece-Admidiņa izaicina arī Tevi uz svaigām un veselīgām pārmaiņām –

piedalies FB akcijā #Philips #SagatavojiesPavasarim

un varbūt tieši Tu iegūsi jauno Philips šķiedrvielu sulu spiedi Philips Avance Micro Juicer. Vairāk informācijas

te!

Galerijas foto tapuši mājīgajās “Viesistabas” telpās.

 

Raksts tapis sadarbībā ar

Philips /Publicitātes foto

Tēmas