foto: Shutterstock
Vista ar mazliet citādām piedevām: krāsnī sutināti stilbiņi ar kukurūzu
Tā kā kukurūza piešķir ēdienam saldenumu, ar garšvielām nevajag skopoties.
Garšīgi
2017. gada 18. decembris, 08:01

Vista ar mazliet citādām piedevām: krāsnī sutināti stilbiņi ar kukurūzu

"100 Labi Padomi"

Vesela maltīte vienā pannā – nav atsevišķi jāvāra piedevas. Pēc šīs receptes var pagatavot arī vistas šķiņķīšus un spārniņus. Tā kā kukurūza piešķir ēdienam saldenumu, ar garšvielām nevajag skopoties.

4 personām
1 stunda 15 minūtes pagatavošanai

Sastāvdaļas:
8 Ķekavas vistu stilbiņi
2 lieli sīpoli
2 burkāni
1 bundža (aptuveni 400 g) konservētas kukurūzas
230 g rīsu
500 ml buljona vai ūdens
eļļa cepšanai
sakapāti pētersīļi, koriandrs u. c. zaļumi pēc izvēles
sāls, malti melnie un čili pipari, malta paprika

Gatavošana:
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
2. Nomizotus sīpolus sakapā, burkānus sarīvē, kukurūzu noskalo un notecini.
3. Bļodiņā samaisi sāli, maltos piparus un papriku. Vistas stilbiņus apviļā garšvielu maisījumā.
4. Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un burkānus un apcep. Pievieno rīsus un kukurūzu, pieber sāli un rūpīgi samaisi.
5. Maisījumu liec cepešpannā. Pielej karstu buljonu. Stilbiņus liec uz rīsu maisījuma un viegli piespied.
6. Pārklāj ar alumīnija foliju, liec krāsnī un sutini vismaz 45–50 minūtes. Noņem foliju un pārkaisi ar zaļumiem.

Recepte publicēta sadarbībā ar www.vistas.lv