foto: Signe Folka
Ideja rokdarbu vakaram: koka paliktnis ar garšaugu attēliem
Šādas glītās koka ripiņas noderēs, kad vajadzēs nolikt uz galda karsto mērces trauku vai tējas tasi.
Noderīgi ikdienā
2017. gada 16. novembris, 13:42

Ideja rokdarbu vakaram: koka paliktnis ar garšaugu attēliem

Signe Folka

"100 Labi Padomi"

Glītās koka ripiņas ar garšaugu attēliem būs jauks papildinājums virtuves paliktņiem, kad vajadzēs nolikt uz galda karsto mērces trauku vai tējas tasi. Garšaugu attēlu vietā vari ņemt jebkuru citu attēlu – romantiķiem derēs ziedi, bērniem – cipari vai burti, bet dzīvnieku mīļotājs savu paliktni var rotāt ar sava mājdzīvnieka bildi. Māca māksliniece Signe Folka.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Papīra salvetes, ko izmanto koka ripu dekorēšanai, nopērkamas rokdarbu veikalos. Tur iespējams iegādāties salvetes ar attēliem jebkurai gaumei. Vienas salvete maksā no 20 līdz 35 eirocentiem.

Tev vajadzēs: koka ripas, papīra salveti ar rakstiem, PVA līmi, dažāda smalkuma smilšpapīru, mīkstu otu, šķēres.

Glīts koka paliktnis: soli pa solim

gallery icon
6

Dari tā

1. No izžuvuša koka bluķīša nozāģē 2–3 cm biezas ripas. Papīra salvetei atdali divas baltās papīra kārtas.

2. Ar smilšpapīru noslīpē ripas virsmu. Slīpēšanu sāc ar rupjāka izmēra smilšpapīru, piemēram, 60. numura, tad ņem arvien smalkāku un smalkāku smilšpapīru un slīpē virsmu, kamēr tā kļūst gluda un patīkama, paņemot rokā.

3. No salvetes izgriez rakstu, uzliec uz līmēšanai paredzētās vietas un ar otu, kas pamērcēta šķidrā PVA līmē, pielīmē papīru pie koka virsmas. Līmi klāj uz papīra, ar otu piegludinot pie koka virsmas.

4. Kad līme nožuvusi, koka ripu vari noklāt ar laku, bet tad droši vien karstu pannu uz tās nevarēsi likt, jo laka lobīsies. Ja uz paliktņa novietosi ne tik karstus traukus, laka izturēs.