Kā veidot sulu kokteiļus, lai nesāpētu vēders?
Ja sula ir skāba un pēc iedzeršanas dedzina, pamēģini piejaukt maigo burkānu sulu.
Noderīgi ikdienā
2016. gada 22. aprīlis, 11:02

Kā veidot sulu kokteiļus, lai nesāpētu vēders?

Jauns.lv

Svaigi spiestu sulu kokteiļi ir īsts vitamīnu spridzeklis un lieliskākais veids, kā uzvarēt pavasara sagurumu. Taču ar to lietošanu jābūt uzmanīgiem - sulas ir tik spēcīgas, ka ne katra gremošanas sistēma var tos bez problēmām pārstrādāt.

* Vēders var apsāpēties balastvielu trūkuma dēļ: lai to novērstu, glāzei sulas pievieno kādu tējkaroti biezumu.

* Ja sula ir skāba un pēc iedzeršanas dedzina, pamēģini piejaukt maigo burkānu sulu. Ja arī tas nelīdz, sablendē un sulai pievieno banānu vai avokado.

* Vari gatavot smūtijus ar jogurtu, paniņām, svaigu rūgušpienu vai saldējumu.

Uzmanīgi!

Svaigi spiesta sula vēderam ir ass, ēdienam līdzvērtīgs izaicinājums – to neiesaka lietot uzturā, ja ir kuņģa vai divpadsmit pirkstu zarnas veselības problēmas.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock