Izmēģini! Pieneņu lapiņas, pareizi pagatavotas, patiesi ir gardas!

Ēdam nezāles! Pieneņu un zaķskābeņu salāti 8

Māja un dārzs
2016. gada 23. aprīlī 10:34 2016. gada 23. aprīlī 10:34
„Zaķskābenes jeb zaķkāposti ir bagāti ar C vitamīnu, savukārt pieneņu lapiņas esot pat vērtīgākas nekā citroni, burkāni un banāni,” teic „Restorāna 3” pavārs Ēriks Dreibants. Viņš iesaka ēšanai lasīt mazās pieneņu lapas, jo lielās ir rūgtas, rūgti ir arī kāti, tāpēc tie ir jāatdala no lapas.

4 personām

Sastāvdaļas:

1 sauja jauno pieneņu lapu

1 sauja zaķskābeņu

12 paipalu olas

1 pac. graudainā biezpiena

Mērcei

1 ēdamk. cidoniju sīrupa

2 ēdamk. olīveļļas

1 tējk. ābolu etiķa

Gatavošana:

Mērci pagatavo, sajaucot kopā norādītās sastāvdaļas. Paipalu olas vāra 3 minūtes.

Pieneņu lapas samaisa ar zaķskābenēm un sadala divās daļās.

Biezpienu un vienu daļu zaļumu samaisa kopā. Šķīvī liek biezpienu, virsū uzliek otru daļu zaļumu, paipalu olas un pārlej ar mērci.

Vērts zināt! Pienenes var sablenderēt ar eļļu un uzglabāt ziemai saldētavā.

Mammamuntetiem.lv / Publicitātes foto


Citi šobrīd lasa

Nevainīga jaunā drona testēšana izvēršas par īstu trilleri
Briti paguruši no poļu, lietuviešu un latviešu iebraucējiem - uzurpēts bizness, zemas prasības, slepkavības 105
Mūsu basketbolistes dramatiskā mačā uzvar Itāliju un pirmo reizi brauks uz Pasaules kausa finālturnīru 5
Skatīt visus komentārus