Zeļģei jauno mājokli spodrina “iRobot”
65 kvadrātmetru plašajā trīsistabu dzīvoklī ir oša koka grīdas, bet, lai robotam būtu ērtāk pārvietoties caur telpām, sliekšņi nav veidoti. „Vakaros pēc mēģinājumiem un izrādēm nu man vairs nav jāmetas pie grīdu tīrīšanas, varu mierīgi atpūsties, piemēram, lasot grāmatu.”
Tīras grīdas katru dienu
2017. gada 10. oktobris, 11:31

Zeļģei jauno mājokli spodrina “iRobot”

Kasjauns.lv

Latvijas Nacionālā teātra aktrises Līgas Zeļģes ģimene nupat ievākusies pirms pusgada iegādātajā un nule izremontētajā dzīvoklī, kur jaunās oša koka grīdas pucē robotizētais putekļsūcējs iRobot Roomba 966.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
65 kvadrātmetru plašajā trīsistabu dzīvoklī ir oša koka grīdas, bet, lai robotam būtu ērtāk pārvietoties caur telpām, sliekšņi nav veidoti. „Vakaros pēc mēģinājumiem un izrādēm nu man vairs nav jāmetas pie grīdu tīrīšanas, varu mierīgi atpūsties, piemēram, lasot grāmatu.”

„Kad sāku filmēties UgunsGrēkā, padalījos ar kolēģiem, ka man ir sapnis par savu dzīvokli. Daži nosmējās, ka, seriālā filmējoties, diez vai varēšu tik daudz nopelnīt, bet... četrus gadus briedām, krājām, un beidzot sapnis ir īstenots!” priecājas aktrise Līga Zeļģe, atzīdamās: „Liekot grīdas, tās speciāli projektējām ar mērķi, lai telpas būtu ērti izbraucamas robotizētajam putekļsūcējam. “iRobot” patiešām bijām plānojuši – gluži kā ģimenes pieaugumu,” smejas Līga. „Bija divas lietas, ko obligāti gribēju jaunajā dzīvoklī – trauku mazgājamo mašīnu un “iRobot”. Tas ir fantastiski, ka vari piespiest podziņu, tas brauc, tīra, bet es varu vai nu doties uz mēģinājumu, vai atpūsties pēc darba!”

Cik labi, ka gultas un arī pārējo mēbeļu apakša ir iztīrīta un, pārvietojoties pa telpām, vairs nesaceļas nosēdušies putekļi.

Mājoklī svarīgs miers un skaistums

„Nopirkām pilnīgi neremontētu dzīvokli, pusgada laikā saviem spēkiem tas ir izremontēts, un nupat sākam iekārtoties uz dzīvošanu. Vēl jau daudz darba priekšā – jāieliek durvis, jāsaliek pie logiem aizkari un jāsarūpē viss pārējais, lai dzīvoklis būtu mājīgs,” atklāj Līga.

No iepriekšējā dzīvokļa līdzi paņemtas tikai nozīmīgākās lietas, tostarp saskaņota stila itāļu dizaina mēbeles, kuras gadu gaitā iegādātas secīgi, bet pārējās mēbeles izdalītas draugiem un kolēģiem. „Nevaru dzīvot daudzos priekšmetos. Pēc manām domām, katrai lietai ir sava enerģija, un, ja telpa ir piebāzta, es smoku nost. Regulāri metu ārā visu lieko. Nejūtos traucēta, ka tagad dzīvoklis ir pustukšs. Zinu, ko vai aptuveni ko katrā vietā vēlos, un pakāpeniski tas arī tiks atrasts un sarūpēts. Es tā pārdomāti šai lietai pieeju. Man patīk skaistas lietas. Mans darbs bieži vien ir disharmonisks, stresains, sevi nākas emocionāli daudz patērēt. Tāpēc, mājās ienākot, man ir svarīgi, lai tur esošā atmosfēra izstarotu mieru un skaistumu,” atzīst skatuves māksliniece.

Zeļģu ģimene jau izmēģinājusi arī opciju palaist robotu strādāt ar mobilās aplikācijas palīdzību. „Viss bija kārtībā! Esmu uzregulējusi, lai robots katru dienu konkrētā laikā sāk tīrīšanu. Viņš viedtālrunī sniedz atskaites, kad uzsāk darbu un cik ilgi veicis darbu. Atgriežoties pārliecinos, ka “iRobot” ir savā mājiņā, bet grīda mājās – perfekti tīra!”

Viennozīmīgi miers un skaistums nav iedomājams arī bez tīrības, taču kopš pārcelšanās uz jauno mājokli Līgai Zeļģei par grīdas tīrīšanu raižu vairs nav, jo šo darbu ir uzticējusi iRobot Roomba 966.

„No sirds izbaudu, ka beidzot pa grīdu var staigāt basām kājām un nelīp klāt nekādi putekļi, smilts vai kaķa spalvas. Daudz strādāju, arī Toms daudz strādā, un tas ir lieliski, ka vari iet savās gaitās, bet kāds pa to laiku iztīra māju, un tu atgriezies tīrā dzīvoklī,” saka Zeļģe, kura savu jauno palīgu dēvē par Robīti.

Pārsteigta par to, cik daudz spalvu met kaķis

Arī ģimenes rudais runcis Pikačū jeb Pičiņš ar Robīti jau ir sadraudzējies. „Lēkā pāri, dažkārt uzjautrinās, to taranējot, piemēram, nosēžoties priekšā. Tad vēro un gaida, kā uzbuksēsies viņam virsū un mainīs virzienu. Virsū vēl nesēž, bet mēs nebrīnītos, ja Tija viņam to iemācītu. Pičiņš ir tik zinātkārs, ka tāda vizināšanās viņam varētu pat iepatikties.

Zeļģu ģimenes mīlulis Pikačū no robota dūkoņas nebaidās.

Godīgi sakot, biju nudien pārsteigta, kad, pateicoties “iRobot”, uzzināju, cik daudz spalvu nomet kaķis! Ārprāts! Pirmoreiz, kad biju dzīvoklī izlaidusi Robīti, no savākto gružu tvertnes izņēmu milzīgu ērkuli. Pat nenojautu, ka tik daudz pūku ir sabiris viscaur pa grīdu. Kaķis joprojām smuks un pūkains, bet pa visu dzīvokli pāris dienās ir izbirusi vesela kaudze. Līdz šim uzkopjot grīdu, tādu daudzumu nebiju piefiksējusi. Tad padomāju, kā ar šo problēmu tiek galā tie cilvēki, kam mājās ir trīs kaķi? Un lielo suņu saimnieki?” brīnās Līga Zeļģe.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Praktiski un jautri – Līgas un Toma meita Tija nereti rotaļājas, uz “iRobot” vizinot pa dzīvokli savas rotaļlietas.

iRobot Roomba 966

iRobot Roomba 966 ir aprīkots ar savācējrullīšiem, kas pasargāti no netīrumu uztīšanās, un divreiz jaudīgāku jaunās paaudzes sūkšanas turbīnu. Robota navigācija ļauj tam apgūt un iztīrīt visas grīdas vienā mājokļa līmenī, izveidojot precīzu vides karti un kontrolējot savu atrašanās vietu tajā, lai vajadzības gadījumā varētu uzlādēties un turpināt darbu no vietas, kur tas bija pārtraukts.
iRobot Roomba 966 varat attālināti vadīt, kontrolēt un tam iestatīt piemērotus tīrīšanas uzstādījumus, izmantojot iRobot Home aplikāciju.

Gudri. Vienkārši. Tīri.

Tālrunis: 202 44 222

Reklāmas projekts sadarbībā ar