foto: Shutterstock
Gatavojies pavasarim jau rudenī: piesaki cīņu sūnām!
Noderīgi ikdienā
2018. gada 18. oktobris, 00:00

Gatavojies pavasarim jau rudenī: piesaki cīņu sūnām!

Karlīna Timofejeva

Baltijas reģiona laika apstākļi - regulāri nokrišņi, gaisa mitrums, ļoti ilgstošs tumšs laiks – tas viss rada labvēlīgus apstākļus sūnas augšanai. Sūna ir skaists dabas papildinājums mežā, taču uz mājas jumta, kapu pieminekļiem vai pagalmā tās klātbūtne var šķist nevēlama. Tam, ka visās pieminētajās vietās radusies sūna, ir vairāk slikta ietekme, nekā laba. Nosūnojis jumts un sūna starp trotuāra flīzēm, kas izskatās ļoti gleznieciski, sajūsmina tikai sentimentāli noskaņotos. Saimniekam sūnas uz jumta ir parazīts, no kura pēc iespējas ātrāk jāatbrīvojas.

Kāds ir visefektīvākajs laiks cīņai ar sūnu?

Aktīvā augšanas sezona iet uz nobeigumu, viss pamazām iemieg.. Pa vasaru uzaugusī sūna ir pārņēmusi gan jumtus, gan celiņus un sētas. Pārklājot ar savu klātbūtni it visas virsmas. Rudens ir labvēlīgs laiks, lai tiktu vaļā no šī gada sūnu uzaugumiem. Uz viegli apaugušām virsmām rezultātu jau ieraudzīsiet pavisam drīz. Bet, ja "problēma" jau ielaista, tad pilnīgākais apstrādātās virsmas  attīrīšanās process vislabāk notiek tieši rudens periodā, kad ir vairāk nokrišņu, kas dabīgā veidā  (lietus, sniegs, vējš) palīdz tikt vaļā no zaļā apauguma atmirušajām daļām.

Ja virsmas attīrīšanu ar līdzekli Sūnām-Stop esat veicis pavasarī, labākam rezultātam varat to vēlreiz apstrādāt rudenī
pirms ziemas.

Sūna nevietā – iepazīsti pretinieku!

Zem sūnām veidojas jebkuram klājumam ļoti nelabvēlīgs mikroklimats, kurš ar laiku veicina visa seguma bojāšanos.
Sūna absorbē lielu daudzumu mitruma, kas sakrājas no lietus veidojot uzkrājējzonu arī putekļiem un gružiem. Tā ir paradize  skudrām, vabolēm un citiem kukaiņiem, kas pēc tam kaitnieciski iedarbojas uz virsmu.

Kā tikt vaļā no sūnas?

Daudzi sūnas tīra mehāniski vai cenšas izmantot aresīvās ķīmijas līdzekļus –tādējādi bojājot pamatmateriāla virsmas. Būsim saudzīgi un ieteiksim izmantot pretsūnu līdzekli, kas nekaitē cilvēku veselībai un ir videi draudzīgs.
Sūnām-Stop ir pretsūnu līdzekļu sērija, ko ražo tepat Latvijā.
Īpaši izmeklēta aktīvo sastāvdaļu kombinācija nodrošina to, ka Sūnām-Stop līdzekļi efektīvi iedarbojas tikai uz sūnu un zaļo aļģu masu, nenodarot kaitējumu nedz augiem, zālei un krūmājiem, nedz mājdzīvniekiem un dažādām virsmām, ar ko saskaras minētais produkts. Sūnām-Stop nav toksisks.
Sūnām-Stop veiksmīgi un maksimāli iedarbīgi ļauj atbrīvoties no sūnu un aļģu izaugumiem uz jumtiem, sienām, fasādēm, sētām, celiņiem, dārza mēbelēm, dzimtas pieminekļiem un dažādām citādām vietām, ko skārusi konkrētā problēma.

Sūnām-Stop ir pieejams dažādās formās, kas ļauj apstrādāt un noņemt sūnas no pilnīgi atšķirīgām virsmām:
•    līdzeklis daudzveidīgu koka fasāžu, sētu apstrādei;
•    līdzeklis akmens, betona un bruģakmens virsmām;
•    līdzeklis pieminekļu un piemiņas plākšņu virsmu apstrādei;
•    līdzeklis visiem jumta seguma veidiem.       
Lietošana ir ļoti vienkārša - izsmidziniet šķidrumu uz virsmas ļaujiet tam darboties!

Sūnām-Stop sāk darboties uzreiz pēc apstrādes, rezultāts nav ilgi jāgaida. Sūnām-Stop produkcija ir orientēta uz ilgtermiņa rezultātu. Turklāt tā ir cilvēkiem un videi draudzīga!

Reklāmas raksts sadarbībā ar www.rk69.com