Iepazīstam tehnoloģijas. Kādēļ un kā lietot WhatsApp?
Ja tev ir viedtālrunis, vari sūtīt īsziņas un fotogrāfijas bez maksas. Vajag tikai internetu un WhatsApp.
Noderīgi ikdienā
2016. gada 29. aprīlis, 10:11

Iepazīstam tehnoloģijas. Kādēļ un kā lietot WhatsApp?

Jauns.lv

WhatsApp nav jaunums. Šī programma vai, mūsdienīgi sakot, aplikācija izstrādāta 2009. gadā, lai aizstātu novecojušo īsziņu sūtīšanu mobilajos telefonos ar mūsdienīgāku, lētāku un parocīgāku risinājumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sistēma jau kopš pirmsākumiem ir strādājusi bez tehniskiem traucējumiem un par baltu velti, turklāt nesatur nekādu reklāmu. Saliekot šīs īpašības kopā ar faktu, ka arvien vairāk cilvēku izvēlas lietot viedtālruņus, WhatsApp lietotāju skaits eksplodējis līdz visai neveselīgiem apmēriem – 200 miljoniem lietotāju pirmā gada laikā. Tagad aplikāciju lieto vairāk kā miljards cilvēku.

Iepazīstoties ar aplikācijas piedāvātajām iespējām un īpašībām, nav jābrīnās, kādēļ tā.

Priekšrocības un iespējas, lietojot WhatsApp

• Bezmaksas īsziņas neatkarīgi no sūtītāja un saņēmēja atrašanās vietas. Atrodoties interneta piekļuves vietā, tu nevienam neko par komunikāciju nemaksā – arī tad, ja saraksties ar radiniekiem Anglijā vai Amerikā.

• Iespēja zvanīt bez maksas - ja vien gan tev, gan zvana saņēmējam ir viedtelefons un interneta pieslēgums.

• Iespēja sūtīt fotogrāfijas, īsus video un audio ierakstus. Šī ir būtiska priekšrocība, jo ar parastu īsziņu audio ierakstus nosūtīt nevar, bet sūtīt fotogrāfijas multimediju īsziņās ir sarežģīti un arī dārgi. Turklāt starp dažādu modeļu telefoniem var būt sarežģīti nosūtīt fotogrāfijas - savukārt, ja tev ir WhatsApp, nosūtīšana ir elementāra.

• Iespēja apvienot vienā sarunā vairākas personas. Tā ir būtiska priekšrocība, jo ļauj viegli un ērti savā starpā komunicēt nelielai cilvēku grupai.

Pieminēšanas vērta arī aplikācijas vienkāršā lietošana – uzstādi un lieto. Uzreiz pēc uzstādīšanas aplikācija parāda visus telefonā saglabātos personu kontaktus, kuri jau lieto šo sistēmu.

Kā instalēt WhatsApp mobilajam telefonam? Android lietotājiem ir pieejams aplikāciju veikals Google Play, kur bez maksas var lejupielādēt šo aplikāciju. iPhone lietotājiem pieejams aplikāciju veikals App Store.


Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shuttterstock

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās