foto: Juris Rozenbergs
Viktors Lapčenoks par “iRobot”: „Laba manta!”
Īpašu gaisotni Lapčenoku mājās rada mājdzīvnieki. Viņam ir suņu meitene Grēta, kā arī kaķene Kita.
Tīras grīdas katru dienu
2017. gada 14. septembris, 11:39

Viktors Lapčenoks par “iRobot”: „Laba manta!”

Kasjauns.lv

Latvijas estrādes leģenda Viktors Lapčenoks (70) sievu Indru iepriecinājis, sarūpējot mājās robotizēto putekļsūcēju “iRobot Roomba 966”.

Viktors Lapčenoks izvēlas “iRobot”

Dziedātājs Viktors Lapčenoks izvēlas “iRobot”.

gallery icon
11

Viktors Lapčenoks ar kundzi Indru jau vairākus gadus dzīvo Garkalnē, kur, pa vārtiem izejot, priekšā slejas priežu sils. Pagalmā, saulītē izlaidusies, gulšņā Siāmas kaķene Kita, bet saimniekam pa pēdām ļepato uzticamā sunīte Grēta. „Godīgi sakot, tieši mājdzīvnieku dēļ radās interese par” iRobot”. Mūsu iepriekšējā dzīvoklī Zolitūdē, kur tagad ir iekārtojies vecākais dēls Madars, grīdas jau tīra šāds robotsūcējs. Pat nobrīnījos, to pirmoreiz ieraugot, – īsts brīnumaparāts, kas ne tikai savāc putekļus, bet pat ir ar iemontētu filmēšanas kameru, lai redz, kur priekšā ir šķēršļi,” stāsta Lapčenoks.

Beidzot māja bez dzīvnieku pūkām

Nu jau kādu laiku arī viņa paša Garkalnes mājokli uzkopj robotizētais palīgs, un Viktors pārliecinoši paziņo: „Laba manta!”
„Suns un kaķis ne jau vienmēr ir tik mierīgi – pārsvarā viņi rotaļājas, ķerdami viens otru, un tas notiek ne tikai dārzā, bet arī iekštelpās. Kita, kas ir slaids kaķis, nereti uzvedas tā, it kā pa sienām skraidītu. Un interesantākais ir tas, ka Grēta aktivitātē mēģina tikt kaķim līdzi. Dažkārt tiešām liekas, ka viņa ir suns, kas jūtas kā kaķis. Uz galda uzlēkt viņai, neraugoties uz apaļīgo augumu, nav nekādu problēmu. Un kā viņas ālējas! Kā jau dzīvniekiem abām patīk padulloties. Te viena skrien pakaļ un otra mūk, te otrādi,” smej skatuves mākslinieks. Četrkājainās mīlules pa pēdām seko, kad saimnieks iet dārzā aplaistīt puķudobes, bet, kad Viktors rosās virtuvē, suns ar kaķi turpat nebēdnīgi rotaļājas pa viesistabas dīvānu.

foto: Juris Rozenbergs
Dziedātājs Viktors Lapčenoks novērtē "iRobot".


„Tie, kam mājās ir dzīvnieki, ļoti labi saprot, ko nozīmē vākt pūkas un putekļus – tas viss līp pie apģērba, bet uz grīdas nonākušais sastājas telpu stūros. Tagad mums šīs problēmas faktiski vairs nav, jo “iRobot” no grīdas savāc katru mazāko pūku. Turklāt aiz sevis nesaceļot putekļu mākoni,” gandarījumu pauž Viktors Lapčenoks.

Robots sievas pārziņā

Dziedātājs atklāj, ka līdz šim mājokļa uzkopšana ar putekļsūcēju bijusi viņa pienākums, taču, kopš mājās ir parādījies jaunais palīgs “iRobot Roomba”, viņš parasto putekļsūcēju vairs rokās neņem. „Tagad sieva ir pārņēmusi “iRobot” darbināšanu. Robots glabājas viņas darbistabā, kur ir novietota arī tā mājiņa. Tur tas ierodas gan, kad ir pabeidzis darbu, gan gadījumā, ja ir izlādējies akumulators. Kad ir uzlādējies, atkal atgriežas vietā, kur bija beidzis strādāt, lai tīrīšanu pabeigtu līdz galam.”
Viktors smej, ka nu iekštelpās viņa darbiņš paliks tikai mēbeļu pārbīdīšana. „Mūsu gadījumā neērti ir tas, ka mēbeles ir zemas – tām apakšā ne slota, ne robots netiek,” spriež Lapčenoks, piebilzdams, ka arī paša tīrītāja apkopšana ir vienkārša. „Tas ir elementāri paveicams. Tvertni, kurā savākti gruži, noņemt un izbērt ir iespējams dažās minūtēs.”

foto: Juris Rozenbergs
Dziedātājs atzīst, ka robota apkope ir ļoti vienkārša.

Gudri. Vienkārši. Tīri.

Tālrunis: 202 44 222

Reklāmas projekts sadarbībā ar