foto: Shutterstock
Viedā māja – iespēja samazināt izmaksas par apkuri
Noderīgi ikdienā
2017. gada 18. septembris, 07:00

Viedā māja – iespēja samazināt izmaksas par apkuri

Karlīna Timofejeva

Rudenim sākoties, arvien aktuālāki kļūst ar apkuri saistīti jautājumi. Par lieliskiem palīgiem jūsu mājā var kļūt Elektrum Viedā māja ierīces, kas vadāmas ar viedtālruni.

Kā darbojas Elektrum Viedā māja sistēma?

Nenoliedzami – efektīva apkures pārvaldīšana ļauj samazināt izmaksas par apkuri. Ar Elektrum Viedā māja palīdzību jūs varat attālināti kontrolēt mikroklimatu savās mājās un izmantot apkuri tikai tik, cik patiesi nepieciešams.

Jūs sev ērtā vietā un laikā varat attālināti regulēt temperatūru telpās, nepārtraucot, piemēram, savas iemīļotās TV pārraides skatīšanos. Tāpat varat sastādīt dienas apkures grafiku katrai telpai. Šajā gadījumā, kad dosieties uz darbu, sistēma automātiski par pāris grādiem samazinās apkuri telpās, kur pa dienu neviena nav, bet jums atgriežoties, palielinās apkuri līdz jums vēlamajam temperatūras režīmam. Tādējādi lieki nepatērēsiet enerģiju un samazināsiet ikmēneša izdevumus.

Pierādīts siltumenerģijas ietaupījums

Pētījumi rāda, ka, samazinot temperatūru par 1 grādu, enerģiju var ietaupīt par 6 procentiem. Dienā, samazinot temperatūru istabā par nieka 2 grādiem, jūs ietaupīsiet 12% enerģijas! Turklāt, ja pa dienu logos spīd saule un temperatūra istabā paaugstinās, Viedās mājas sistēma automātiski samazina apkures intensitāti. Kad gaisa temperatūra istabā kļūst zemāka par vēlamo, sistēma attiecīgi apkures intensitāti palielina. Tādējādi, aktīvi lietojot Viedo māju, jūs samaksu par apkuri samazināsiet vidēji par  30%.

Veselīgs miegs un komforts

Mediķi atzīst, ka naktī guļamistabai jābūt ne siltākai par +20 grādiem – tas nodrošina labu miegu un stiprina imunitāti. Ja ārā ir mainīgi laikapstākļi, piemēram, nakts vidū ir ievērojami aukstāks nekā vakarā vai no rīta, radiatori istabā, noregulēti vienā sildīšanas režīmā, nenodrošina komfortu saltajās nakts stundās. Viedais regulators savukārt vēlamo temperatūru uztur tieši tādu, kādu vēlaties, ar 0,1 grāda precizitāti, un ja nepieciešams, katrā telpā to var noregulēt atšķirīgu. Turklāt ar Viedā temperatūras sensora palīdzību sistēma mēra arī gaisa mitrumu.

Ērtības un drošība arī prombūtnē

Un tas vēl nav viss! Elektrum Viedā māja sistēma sniedz iespēju attālināti vadīt arī citas tai pieslēgtās elektroierīces.
Sistēma ar attālināto ieslēgšanas un izslēgšanas iespēju ļauj dažādus dekoratīvos vai praktiski nepieciešamos gaismas objektus novietot arī vietās, kur elektrība tiek pievadīta, taču piekļūt – grūti.

Vasarā šī iespēja ļauj ietaupīt lauku māju un vasarnīcu īpašniekiem – patīkamas ērtības rada iespēja, piemēram, pirms ierašanās attālināti ieslēgt apkuri un izkurināt elektrisko pirtiņu. Un ja, izejot no mājas, stāvlampa vai gludeklis palicis neizslēgts, šīs ierīces varēsiet izslēgt attālināti savā viedtālrunī un vairs neuztraukties par drošību mājās jūsu prombūtnes laikā. Viedās mājas lietotnē ir redzams, vai rozetē turpina plūst strāva, vai arī plūsma ir pārtraukta. Tas rada dubultu drošību, ka elektroierīce tiešām nedarbojas.

Uzzināt vairāk par Elektrum Viedā māja un pieteikties konsultācijai aicinām: www.elektrum.lv/viedamaja

Reklāmas raksts publicēts sadarbībā ar Elektrum