Roberto: "Iztīrām ledusskapi no smagajiem ziemas ēdieniem!"
Roberto izaicina arī Tevi uz svaigām un veselīgām pārmaiņām.
2016. gada 2. maijs, 13:00

Roberto: "Iztīrām ledusskapi no smagajiem ziemas ēdieniem!"

Jauns.lv

Latvijas dziedošais itālis un pasaules virtuves pazinējs Roberto Latvijā dzīvo jau 14 gadus, un tieši pavasaros Roberto Latvijā jūtas atkal kā Sardīnijā – saule spīd, laiks kļūst siltāks, bet cilvēki – smaidīgāki un atvērtāki. Kā Roberto izjūt gadalaiku maiņu un pavasara atnākšanu un ko novērtē, dzīvojot Latvijā?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai arī Roberto atzīst, ka Latvijas ziemas viņam ir nedaudz par aukstu, tomēr viņam ļoti patīk tas, ka Latvijā izbaudāmi visi četri gadalaiki. Īpaši sajūtama un patīkama ir pavasara atnākšana pēc ziemas perioda. “Pavasaris vienmēr mani pamodina pēc ziemas miega! Saule parādās biežāk, laiks kļūst siltāks, jūtos kā Sardīnijā!” saka Roberto.

Roberto nepazīst pavasara nogurumu!

Pavasari Roberto uzskata par pamošanās laiku, kad pārmaiņas mūsu ieradumos un aktivitātēs notiek daudz dabiskāk, – mēs ceļamies agrāk, jo rīti kļūst gaišāki, vairāk kustamies, uzturamies ārā, svaigā gaisā, biežāk sportojam. Lai arī ziemas periodā Roberto regulāri sporto, pavasarī tas tiek darīts ar pavisam citām sajūtām un noskaņām  – pavasarī sportot ir daudz patīkamāk un priecīgāk! Pavasara nogurums? Tādu Roberto neizjūt! Pavasaris ir enerģijas laiks, kas jāizbauda! Vairs nav jādomā par siltajām šallēm, apģērbi kļūst vieglāki un brīvāki. Turklāt Roberto uzskata, ka latvieši no dabas ir skaisti, tādēļ pavasarī var daudz nesatraukties par to, ko velk mugurā, – arī džinsos un T-kreklos izskatīsies labi. Itāļi ne vienmēr tā var atļauties, smejas Roberto.

Jāļaujas eksperimentiem

Pavasarim piestāv veselīgāks, vitamīniem bagāts uzturs. Ko iesaka Roberto? Pasaules virtuves pazinējs atzīst, ka pavasarī viņa ledusskapis pārvēršas un tā plauktos vairs nav atrodami ziemai ierastākie sātīgie ēdieni. Ledusskapī parādās selerijas, burkāni, bietes, mango. Roberto ļoti patīk veselīgās dārzeņu un augļu sulas , piemēram, nesens atklājums ir seleriju un burkānu sula, vai arī greipfrūta un spinātu kombinācija. Roberto iesaka pamēģināt arī pomelo svaigo sulu.

Svarīgi, lai sulā saglabātos pēc iespējas vairāk šķiedrvielu, taču vienlaikus ērtumam ir nozīme, tādēļ šobrīd Roberto izmanto jauno Philips šķiedrvielu sulu spiedi Philips Avance Micro Juicer , ko pēc procesa var nomazgāt ātrāk kā vienā minūtē.

Taču reizēm ir vienkārši jāļaujas kulinārajiem eksperimentiem, piemēram, svaigajā sulā apvienojot tomātu un granātābolu. Roberto iesaka pamēģināt “Sunset” svaigās sulas kokteili no tomātiem, apelsīniem un granātābola:

Svarīgs ātrums Roberto gatavo

Latvijas garšas nianses

Latvijas virtuve reizēm ir krietni atšķirīga un itāļu, taču pie daudzām Latvijas virtuves tradīcijām Roberto ir jau pieradis. Piemēram, nēģi, kas daudziem varētu šķist pārāk specifiski, Roberto nesagādā problēmas. Arī Sardīnijā gatavo nēģus! Lielisks atklājums Roberto bijušas bietes, ko Sardīnijā neizmanto pārtikā, bet gan baro ar tām aitas. Latvijā itālis pagaršojis daudzos ēdienus, ko var pagatavot no bietēm, – dažādus salātus un uzkodas. Arī ķirbis ir ienācis Roberto virtuvē dažādu zupu veidā, lai arī kādreiz Roberto nebūtu nācis prātā to izmanot. Taču ir lietas, no kā Roberto izvairās, – tās ir dilles un aukstā zupa, un, kā pats smejoties atzīst, diez vai kādreiz tās spēs no sirds iemīlēt.

Latvieši ļoti mīl savu dabu!

Roberto uzskata, ka pavasarī mēs mostamies gan ārēji, gan iekšēji – mostas dvēsele, cilvēki to sajūt, jo garastāvoklis paliek labāks, bet cilvēki apkārt atvērtāki un priecīgāki. Pavasaris sniedz mums vairāk enerģijas un iespēju izbaudīt skaisto Latvijas dabu, kas Roberto īpaši mīļa. “Jums Latvijā ir lieta, pie kā jūs esat ļoti pieraduši, – tā ir skaistā Latvijas daba. Tie, kas ir bijuši vairāk apkārt, varbūt redz, kā daudzas pasaules vietas ir sabojātas. Latviju jūs ļoti mīlat – gan dabu, gan valsti. Jūs par to ļoti rūpējaties. Un tas ir ļoti skaisti! Cilvēks izkāpj no tramvaja un nomet biļeti, bet ir kāds, kas to paķer un izmet miskastē. Visur tā nav! Tādēļ novērtējiet to, kas jums ir!” uzsver itālis.

Tieši siltākā laikā Roberto visvairāk izbauda Latvijas apceļošanu. Nesen viesojies Siguldā, Turaidas pilī, Cēsīs. Tāpat Roberto ļoti patīk Baltijas jūra – ļoti izbaudījis Pāvilostu, Enguri, Kolku. Un tādas debesis, kā Latvijā, ar ”50 toņu zilā” nokrāsām neesot bieži vērojama parādība, uzsver Roberto.

Jādzīvo ne tikai sev!

Roberto ir pārliecināts, ka cilvēkiem nevajadzētu būt egoistiem, dzīve ir jābauda, jādzīvo pilnvērtīgi, taču neaizmirstot par apkārtējiem. “Es zinu, ka tas skan banāli, bet mēģiniet dzīvot ne tikai sev, bet arī tiem, kas ir jums apkārt. Jo ja Tu dzīvo priecīgāk un veselīgāk, tas ir kā bumerangs – tas Tev nāk atpakaļ. Viss vienmēr agrāk vai vēlāk nāk atpakaļ!” saka Roberto, novēlot Latvijas iedzīvotājiem novērtēt to, kas mums ir, un dzīvot pilnāku, krāsaināku dzīvi.

Sagatavojies pavasarim!

Roberto izaicina arī Tevi uz svaigām un veselīgām pārmaiņām – piedalies FB akcijā #Philips #SagatavojiesPavasarim, un varbūt tieši Tu iegūsi jauno Philips šķiedrvielu sulu spiedi Philips Avance Micro Juicer. Vairāk informācijas šeit!

Reklāmas raksts sadarbībā ar Philips / Publicitātes foto