4 ieteikumi, kā panākt, lai paklājs neslīdētu
Lai grīdsega stabili turētos vietā, tā ir jānostiprina.
Noderīgi ikdienā
2016. gada 3. maijs, 07:41

4 ieteikumi, kā panākt, lai paklājs neslīdētu

Jauns.lv

Iegādājoties jaunu paklāju, svarīgi, lai tas stabili turētos vietā. Ja uz paklāja uzliksi galdu vai citu smagu priekšmetu, šī problēma būs atrisināta, taču pārējos gadījumos to vajadzēs papildus nostiprināt. Žurnāls "100 Labi Padomi" iesaka 4 veidus, kā to izdarīt.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
Šķidrais latekss

– labs veids, kā izslēgt iespēju, ka grīdsega zem kājām veic nekontrolētus trikus: lateksu uzpilina grīdsegas stūriem un ļauj 24 stundas nostāvēties. Latekss turēsies uz paklāja gadu un ilgāk. Cena ap 3 EUR par 20 ml iepakojumu.

Pretslīdes paklājs

, ko paklāj zem grīdsegas, pieejams interneta veikalos. Piedāvā 110 x 180, 180 x 220 un 180 x 270 cm izmēra paklājus vai 60 cm vai 180 cm ruļļos, kur jānogriež vajadzīgais garums. Lieto, lai padarītu neslīdīgu virsmu starp mīksto grīdas segumu un grīdsegu. Uz cietas grīdas var atstāt lipīgas pēdas. Materiāls rullī maksā ap 0,40 EUR metrā (jāpierēķina piegādes izdevumi).

Ekonomiskais variants

taupīgai šūtpratējai: kancelejas gumija! Iever lāpāmajā adatā gumiju un ar pārstaipu dūrieniem no kreisās puses iecilā paklāja stūros.

Pretslīdes poliestera tīklveida audumi

ir pārklāti ar pretslīdes putām. Lieto, lai novērstu dažādu lietu slīdēšanu, piemēroti arī lietošanai zem paklājiem. Pieejami gan pašlīmējoši, gan bez līmes kārtas un maksā līdz 2,50 EUR metrā.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock