foto: Shutterstock
Kā mājās pagatavot Libānā populāro sieru - labni
Jo ilgāk to notecina, jo stingrāks tas kļūst. Gatavai labnei vajadzētu būt stingra svaigā siera konsistencē.
Garšīgi
2017. gada 27. jūlijs, 17:53

Kā mājās pagatavot Libānā populāro sieru - labni

"100 Labi Padomi"

Libānā šo sieru labni (labneh, labna, labaneh) gatavo no jogurta, līdzīgi to dara arī Ēģiptē un citās tā reģiona zemēs. Gatavu sieru var atstāt veselu, to var saveidot bumbiņās vai arī izmantot kā ziežamu krēmu.

Protams, garšu mēdz uzlabot gan ar kaltētiem, gan svaigiem garšaugiem un garšvielām. Jo ilgāk to notecina, jo stingrāks tas kļūst.

foto: Shutterstock

500 g jogurta (10 %)
½ tējk. jūras sāls

1. Sietā vai smalkā caurdurī ieklāj marli un uzliec uz bļodas.
2. Jogurtu sakul ar sāli un iepildi sietā. Marles malas saņem uz augšu un savirpini, lai jogurtu saudzīgi saspiež kopā, bet tas nesāk spiesties laukā. Marli sasien ar auklu vai uzliec gumiju.
3. Atstāj uz 4 stundām, lai notek. Labnei vajadzētu būt stingra svaigā siera konsistencē. Ja gribi stingrāku, tad liec bļodu ledusskapī uz visu nakti.
4. Gatavo sieru pārliec citā bļodiņā; ja gribi, apslaki ar olīveļļu un pārkaisi ar zaļumiem un sāli.