foto: Shutterstock
4 augi, ar ko dārzā aizstāt kaprīzās rozes
Rozes ir nenoliedzami skaistas puķes, tomēr daudzi tās izvēlas savā dārzā tomēr neaudzēt - rožu cimperlīguma dēļ.
Noderīgi ikdienā
2017. gada 25. jūlijs, 09:09

4 augi, ar ko dārzā aizstāt kaprīzās rozes

"100 Labi Padomi"

Ziedu karalienes rozes ir cēlas un nenoliedzami skaistas puķes. Tomēr daudzi tās izvēlas savā dārzā tomēr neaudzēt - rožu cimperlīguma dēļ. Žurnāls "100 Labi Padomi" iesaka 4 puķes, ar ko dārzā aizstāt rozes, ja negribas ar tām krāmēties.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Veigelas

Koši ziedošas, smaržīgas, pievilina bites un taureņus. Zied vasaras pirmajā pusē ar burvīgām ziedu trompetītēm. Šķirnes ir vairākas, un ziedu krāsu variācijas ir ap violeto un sārto. Bet ir arī baltas veigelas, piemēram, ‘Bristol Snowflake’. Ja neesi ar šiem augiem pazīstama, vispirms nopērc vienu un pamēģini, vai aug. Veigelas maksā ar 5 EUR stāds, tāpēc riskēt nav rentabli.

foto: Shutterstock
Veigelas.

Bārbeles

Košlapes bārbeles sastopamas gan ar dzeltenām, iedzeltenām, gan sarkanām un sārtām, gan ar raibām un zaļām, gan arī violetām lapām. Variāciju ir daudz, un arī augumu bārbeļu šķirnēm ir daudz – vari izvēlēties, vai stādīt, piemēram, metru augsto ‘Diabolicum’ vai tikai pusmetru augsto ‘Bonanza Gold’.

foto: Shutterstock
Bārbeles.

Kokveida peonijas

Kad uzzied ilgi gaidītais pirmais kokveida peonijas zieds, gribas nolikt līdzās soliņu, apsēsties un lūkoties skaistulē visu dienu. Atšķirībā no parastās peonijas, kokveida variācija nenosalst, agri pavasarī jau dzen skaistus sarkanus jaunos dzinumus un zied ar lieliem ziediem, kas atkarībā no šķirnes ir gan dažādu krāsu, gan arī ar vienas krāsa ziedlapām, bet citas krāsas viduci.

foto: Shutterstock
Peonijas.

Hortenzijas

Skaistules skarainās vai kokveida hortenzijas zied krāšņi, ja puķes aug trūdainā, paskābā, mežam un mitrai upju palienei raksturīgā augsnē. Tās augs gan saulē, gan pusēnā, taču necietīs sausumu. Izturīgākās pret sausumu ir ozollapu hortenzijas. Taču jārēķinās, ka sausā laikā hortenzijas tomēr ir jālaista.

foto: Shutterstock
Hortenzijas.
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās