foto: Cesvaine.lv
Latviešu rokdarbniece ieguvusi pirmo vietu starptautiskajā zeķu adīšanas čempionātā
Tautas un lietišķās mākslas studijas "Bārbele" pārstāve Vanda Podiņa.
Noderīgi ikdienā
2017. gada 16. jūlijs, 16:11

Latviešu rokdarbniece ieguvusi pirmo vietu starptautiskajā zeķu adīšanas čempionātā

Jauns.lv

Latviešu rokdarbniece Vanda Podiņa ieguvusi dalīto pirmo vietu starptautiskajā zeķu adīšanas čempionātā Lietuvā, informēja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šogad Lietuvas Radvilišķu kultūras centrā rīkotajā starptautiskajā zeķu adīšanas čempionātā piedalījās 54 adītāji.

Latviju šogad pārstāvēja rokdarbnieces Tautas un lietišķās mākslas studijas "Bārbele" pārstāve Podiņa, Sarkaņu pagasta rokdarbu pulciņa dalībniece un sacensību otrās vietas ieguvēja Māra Mertena, kā arī LNKC tautas lietišķās mākslas eksperte Linda Rubena un Tautas tērpu centrs "Senā klēts" meistare Ziedīte Muze.

Starptautiskā zeķu adīšanas čempionāta dalībnieka darba uzdevums bija atvest trīs paša darinātas zeķes izstādei un piedalīties adīšanas konkursā uz vietas, divu stundu laikā pēc paša izvēlēta raksta un kompozīcijas no organizatoru sagādātām dzijām uzadot zeķes stāva (stulma) paraugs.

Darbus vērtēja speciāli izveidota komisija un vērtējums tika noteikts kopsummā ar gatavo un eksponēto zeķu māksliniecisko kvalitāti.

2017.gads Lietuvā ir pasludināts par tautas tērpu gadu, tādēļ sacensībās bija izveidota speciāla tērpu ekspressizstāde un notika īsas informatīvas lekcijas par tautas tērpu tēmu. LNKC eksperte Rubena īsā stāstījumā iepazīstināja apmeklētājus par Latvijas novadu tērpiem.

Starptautiskais zeķu adīšanas čempionāts notika jau astoto reizi. Latvijas pārstāvji tajā piedalījās otro gadu.

Tēmas