Garšīgi
2017. gada 28. jūnijs, 10:07

Akcijā "Izgaršo vietējo!" Jelgavas pusē piedāvās baudīt ēdienus no kartupeļiem

LETA

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) sadarbībā ar Jelgavas pilsētas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem no 1.jūlija līdz 30.septembrim aicina gardēžus baudīt akcijā "Izgaršo vietējo!" tapušos ēdienus, kuru galvenā sastāvdaļa būs kartupeļi, informē JRTC.

Šīs vasaras gardēžu piedāvājuma "Izgaršo vietējo" vienojošā tēma ir kartupelis, akcentējot faktu, ka 1656.gadā pirmo reizi Latvijas teritorijā kartupeļus galdā cēla tieši Jelgavā, hercoga Jēkaba galmā. Kartupeļi sākotnēji tikuši audzēti kā košumkrūmi, vēlāk, kā rets gardums, nokļuvis hercoga galma ēdienkartē, līdz mūsdienās ir kļuvis par iecienītu latviešu tradicionālās virtuves produktu.

Sadarbībā ar astoņiem ēdināšanas uzņēmumiem Jelgavā un Jelgavas novadā ir tapušas oriģinālas kartupeļu ēdienu receptes. Gardēži piedāvājuma "Izgaršo vietējo!" ēdienkartēs atradīs gan tradicionālās kartupeļu pankūkas ar dažādām piedevām - gaileņu mērci, mazsālītu lasi, kūpinātu bekonu un zaļumiem vai krējumu -, gan pildītus kartupeļus ar vistas gaļu un siera cepurīti, kā arī kartupeļu laiviņas. Tāpat iespējams nobaudīt biezzupas, sacepumus un salātus, kuru galvenā sastāvdaļa ir kartupelis.

Piedāvājuma "Izgaršo vietējo!" tapušos kartupeļu ēdienus varēs baudīt ģimenes restorānā "Hercogs", krodziņā "Istaba", restorānā "La Tour de Marie", bistro "Silva", pusdienu restorānā "Otto" un ekspresrestorānā "Ņamma" Jelgavā, kā arī viesu namā "Pūteļkrogs" un atpūtas kompleksā "Grantiņi" Jelgavas novadā.

Līdz 30.septembrim gardēži aicināti nogaršot piedāvājumā iekļautos ēdienus, dalīties sociālajos tīklos ar ēdienu fotogrāfijām, jo akcijas noslēgumā no visām publicētajām fotogrāfijām tiks izlozētas astoņas, kuru autori saņems balvas no ēdināšanas uzņēmumiem.