1.janvāra rīta paģiras? Jauns.lv iesaka, kā ar tām ātri tikt galā (un bez lāpīšanās)
Labrīt, Jāņubērn!
Noderīgi ikdienā
2018. gada 31. decembris, 19:15

1.janvāra rīta paģiras? Jauns.lv iesaka, kā ar tām ātri tikt galā (un bez lāpīšanās)

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Vakar paņēmu tuč-tuč par daudz... To 1.janvāra rītā konstatēs daudzi. Kopā ar kolēģiem no iecienītā žurnāla "Ko ārsti tev nestāsta" nākam tev palīgā. Daži padomi, kā ātri tikt galā ar paģirām, turklāt BEZ salāpīšanās metodes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kādēļ vispār rodas paģiras?

Viens no pirmajiem produktiem, kas rodas, kad aknas pārstrādā alkoholu, ir acetaldehīds. Šī viela, kas ir apmēram 30 reižu toksiskāka par pašu alkoholu, ģenerē brīvos radikāļus un izjauc dažus smadzenēs notiekošus ķīmiskus procesus. Jo ātrāk jūs atbrīvosities no acetaldehīda, jo mazāk iespējams, ka piedzīvosit paģiras. Alkohols darbojas arī kā diurētiķis, kas izraisa pēkšņu šķidruma, cukuru, būtisku minerālvielu un vitamīnu, piemēram, B vitamīna, zudumu. Arī tas ir paģiru iemesls.

Taču - kas bijis, bijis. Kas izdarīts un izdzerts, lai paliek vēsturē, tāpēc nebārtīsim padomus, kā no paģirām izvairīties laikus. Svarīgs ir šis brīdis: ko darīt?!

* Pamēģiniet homeopātiju

Piemēram, Cocculus Indicus 6C (labi noder pret paģirām pēc alus dzeršanas, sliktu dūšu, miegainību un reiboni), Natrum Phosphoricum 6D (palīdz pret paģirām pēc vīna dzeršanas un atūdeņošanās simptomiem), Nux Vomica 6D (labs pret nelabumu, aizkaitināmību, pret palielinātu jutīgumu pret trokšņiem un sekām, kas rodas pēc lielā daudzumā lietota alkohola) un Natrum Sulphuricum 6D (der pret trulām, spēcīgām galvassāpēm).

* Pamēģiniet ārstniecības augus

Iedzeriet tēju, kas pagatavota, aplejot divas karotes kumelīšu, vilkābeles, apiņu un piparmētras ar krūzi karsta ūdens.

* Iepiliniet dažus ēterisko eļļu pilienus vannā ar karstu ūdeni, saunā, vai iemasējiet kopā ar pamateļļu deniņos

Ja izmantosiet dažus pilienus bazilika, kadiķa, greipfrūta un rozmarīna eļļas, kaitīgās indes no organisma tiks izvadītas ātrāk.

* Iedzeriet aktivēto ogli un kalcija karbonātu

Tomēr nelietojiet to regulāri, jo tādējādi tiks absorbētas un izvadītas arī nepieciešamās barības vielas.

* Pamēģiniet taurīnu

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tā ir aminoskābe, ko dabiski sintezē arī cilvēka organisms, bet ļaudīm, kas bieži lieto alkoholu, papildu taurīna uzņemšana varētu novērst selēna, hroma un mangāna zudumu. Tiesa, ja gribam būt godīgi, tad jāsaka, ka pētījumi par to veikti tikai ar dzīvniekiem un var neattiekties uz cilvēkiem.

Protams, zupas, zupas, zupas. Vairs nemet aci uz šašliku un čipsiem, un majonēzēm, bet gan ļauj savam organismam tikt pie maksimāli vērtīgām zupām - tas ir šķidrums. Soļanka, aukstā zupa, frikadelīšu... Jebkura.

Un visbeidzot - parūpējieties, lai viss iepriekš minētais jums nebūtu jāatkārto pārāk bieži. Priecīgi!