foto: Shutterstock
4 idejas, ko darīt ar jāņusieru pēc Jāņiem
Visiem šķiet, ka jāņusiera šķēlītes garšo tikai pie alus? Lauz tradīcijas un pasniedz tās pie vīna!
Garšīgi
2017. gada 24. jūnijs, 11:16

4 idejas, ko darīt ar jāņusieru pēc Jāņiem

"100 Labi Padomi"

Lai gan ķimeņu sieru tikpat labi var pagatavot arī citā gadalaikā, tas vislabāk tomēr garšo īsu laiciņu pirms Jāņiem un pašos Jāņos. Un ko darīt pēc tam? Dažas idejas citādai siera izmantošanai. 

1. Iecep sacepumā
1 kg notīrītu jauno kartupelīšu sagriez šķēlēs, samaisi ar 1 ēdamkaroti kausēta sviesta, liec veidnē un pārkaisi ar ķimenēm, sāli, maltiem pipariem. Cep 30–35 minūtes 220 grādu karstā cepeškrāsnī. Apzied ar 1 karoti mīksta sviesta, bagātīgi pārkaisi ar sarīvētu vai sadrupinātu jāņusieru un cep vēl aptuveni 15 minūtes.

2. Pagatavo karstās uzkodas
Šim nolūkam piemērotāks būs mazliet nostāvējies un nedaudz apkaltis jāņusiers. Sagriez šķēlēs (vēl labāk, ja šķēles ir mazliet pastāvējušas), apzied ar sviestu, liec virsū tomāta šķēles, pārkaisi ar sāli un maltiem pipariem, uzliec pavisam mazu piciņu sviesta un cep krāsnī, līdz siers pakūst un garšas savelkas.

3. Liec galdā kopā ar ievārījumu
Lauz tradīcijas un pasniedz jāņusiera šķēlītes nevis pie alus, bet gan pie vīna. Labs papildinājums šai uzkodai ir ievārījums – ķimeņu siers lieliski sader ar vīģu ievārījumu un arī ar citrusaugļu, it sevišķi apelsīnu un mandarīnu ievārījumu.

4. Izmēģini recepti no Šveices
Šveicē ķimeņu sieru mēdz pasniegt gluži kā karpačo. To sagriež ļoti, ļoti plānās šķēlītēs, apslaka ar olīveļļu un pasniedz klāt garšaugos marinētas olīvas.

Tēmas