foto: Shutterstock
Veselīgi un satriecoši garšīgi: pagatavo garneles Āzijas gaumē
Garšīgi
2017. gada 20. maijs, 09:28

Veselīgi un satriecoši garšīgi: pagatavo garneles Āzijas gaumē

Karlīna Timofejeva

Satriecoši garšīgi un veselīgi: garneles kopā ar Āzijas garšu - miso, ingveru, čili un sezamu. Izlasiet sastāvdaļu sarakstu un sapratīsiet, ka šī maltīte būs neatkārtojami garda, aicina populārais britu pavārs Džeimijs Olivers.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Olivers nenogurstoši un enerģiski cīnās par veselīgākiem uztura paradumiem, piedāvājot visiem gatavot sabalansētus ēdienus. Šova “Džeimija Olivera pārtikas revolūcija” jaunajā sezonā, kas kanālā “FOX Life” skatāma svētdienās, viņš dosies uz Losandželosu, lai palīdzētu amerikāņiem cīņā ar aptaukošanos, sirds slimībām un diabētu, atklājot sabalansēta uztura noslēpumus.

foto: ABC
Populārais pavārs Džeimijs Olivers.

Lūk, Džeimija Olivera ideja, kā pagatavot ļoti gardas garneles Austrumu gaumē.

Sastāvdaļas:
Salātiem
2 burkāni
½ gurķa
100 g saldo zirnīšu
200 g brokoļu ar kātiem
300 g smalku rīsa nūdeļu
3 laimi
2 ēdamkarotes sezama sēkliņu
augu eļļa
16 lielas neapstrādātas tīģergarneles no ilgtspējīgām ieguves vietām
2 sīpoli
svaigs sarkanais čili pipars
buntīte svaiga koriandra

Mērcei
5cm liels ingvera gabaliņš
3 ķiploka daiviņas
2 sīpoli
2 ēdamkarotes asās čili mērces
200 ml svaigi spiestas ābolu sulas
2 ēdamkarotes medus

foto: Publicitātes foto
Veselīgās garneles kopā ar Āzijas garšu - miso, ingveru, čili un sezamu.

Ēdamkarote saldā miso
Pagatavošana:
Gatavojiet mērci: notīriet, smalki sarīvējiet ingveru un ķiplokus. Ieberiet vidēja lieluma pannā. Notīriet un smalki sagrieziet sīpolus, ieberiet pannā. Pievienojiet čili mērci, ābolu sulu, medu un miso. Karsējiet uz vidējas uguns līdz vārīšanās temperatūrai. Samaziniet liesmu un vāriet uz lēnas uguns apmēram piecas minūtes vai arī tik ilgi, kamēr mērce kļūst sīrupaina un notek no karotes.

  • Notīriet burkānus un gurķi, sagrieziet tos mazās, sērkociņiem līdzīgās strēmelītēs, pēc tam notīriet saldos zirnīšus un nogrieziet pusi no brokoļu kātiem.
     
  • Atbilstoši instrukcijai novāriet rīsu nūdeles, pievienojiet un kopā ar rīsiem noblanšējiet brokoļus. Nosusiniet un samaisiet ar trīs ēdamkarotēm mērces un divu laimu sulu.
     
  • Mazā pannā, uz vidējas uguns apgrauzdējiet sezama sēkliņas apmēram trīs minūtes vai līdz tās kļūst zeltainas.
     
  • Lielā pannā ielej mazliet eļļas, uzkarsē uz lielas uguns, tad maisot cep veselas garneles apmēram trīs minūtes vai līdz tās kļūst rozā.  Pievieno atlikušo mērci un turpina cept apmēram divas minūtes vai līdz brīdim, kamēr garneles kļūst lipīgas un karamelizētas, bet mērce ir bieza un spīdīga. Pēc tam pārber pāri nūdeļu salātiem.
     
  • Notīra un smalki sagriež sīpolus un čilī, saplucina koriandra lapiņas. Pārkaisa pāri salātiem, pasniedz kopā ar sagrieztām laimu ceturtdaļām, no kurām pirms ēšanas izspiež sulu.