Nav nemaz jāgaida līdz jūlijam - sāc mazsālīto gurķīšu sezonu jau šodien!

Pirmie mazsālītie gurķīši - pagatavo tos stundas laikā! 9

Māja un dārzs
2016. gada 17. maijā 19:34
Esi noilgojies pēc svaigiem mazsālītajiem gurķīšiem? Pagājušā gada marinēto gurķu burkas pagrabā var pagaidīt – ja vēlies īpašu kārumu, palutini sevi ar šo svaigo delikatesi. Un nav jāgaida dienām ilgi - pie mazsālītiem gurķīšiem var tikt stundas vai divu laikā.
Sastāvdaļas

1 kg mazo gurķīšu (vai attiecīgs daudzums garo gurķu)

karote sāls

puskarote cukura

dilles

2-3 daiviņas ķiploka

Gatavošana

Gurķiem nogriez galiņus un sagriez gareniski. Var ņemt arī negrieztus, taču tad sālīšanas process būs ilgāks.

Ieliec tos maisiņā, ieber sāli, cukuru, sasmalcinātas dilles, ķiplokus.

Maisiņu labi sakrati un atstāj istabas temperatūrā.

Jau pēc stundas tev būs mazsālīti gurķīši.

Lai labi garšo!


Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock
Skatīt visus komentārus

Noteikti izlasi

  • Jauna, nelaimīga māmiņa: pēc dzemdībām esmu sevi pazaudējusi 33
  • "Eiropas Savienība nomirs. Pienācis laiks sakaut globālistus," paziņo Lepēna 26
  • Nedēļas vidū iespējams sniegs, bet brīvdienās - pavasarīgs siltums 0