Nav nemaz jāgaida līdz jūlijam - sāc mazsālīto gurķīšu sezonu jau šodien!

Pirmie mazsālītie gurķīši - pagatavo tos stundas laikā! 9

Garšīgi
2016. gada 17. maijā 19:34 2016. gada 17. maijā 19:34
Esi noilgojies pēc svaigiem mazsālītajiem gurķīšiem? Pagājušā gada marinēto gurķu burkas pagrabā var pagaidīt – ja vēlies īpašu kārumu, palutini sevi ar šo svaigo delikatesi. Un nav jāgaida dienām ilgi - pie mazsālītiem gurķīšiem var tikt stundas vai divu laikā.

Sastāvdaļas

1 kg mazo gurķīšu (vai attiecīgs daudzums garo gurķu)

karote sāls

puskarote cukura

dilles

2-3 daiviņas ķiploka

Gatavošana

Gurķiem nogriez galiņus un sagriez gareniski. Var ņemt arī negrieztus, taču tad sālīšanas process būs ilgāks.

Ieliec tos maisiņā, ieber sāli, cukuru, sasmalcinātas dilles, ķiplokus.

Maisiņu labi sakrati un atstāj istabas temperatūrā.

Jau pēc stundas tev būs mazsālīti gurķīši.

Lai labi garšo!


Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock

Citi šobrīd lasa

Pēdas no Slokā degušās plastmasas ved uz Skandināviju 17
Visa laba Jāņuzāle jeb - kā uzpīt vainagu Līgo naktij 1
Kā skaļi virsraksti ķer slinkus lasītājus 7
Skatīt visus komentārus