foto: Shutterstock
Koknesē un Ādažos atkritumu nodošana kļūs civilizētāka
Ādažnieki varēs atbrīvoties arī no nederīgās elektrotehnikas.
Viena Vide Visiem
2017. gada 24. aprīlis, 12:20

Koknesē un Ādažos atkritumu nodošana kļūs civilizētāka

Kasjauns.lv

Šķiroto atkritumu savākšanas laukuma izveidei Koknesē, Paugu ielā 1d, pašvaldība Valsts kasē uz 20 gadiem aizņemsies 80 400 eiro, nolēmusi novada domes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Koknesē veidos šķiroto atkritumu laukumu

Iepriekš pašvaldība bija izsludinājusi iepirkumu par laukuma izveidi, bet tas noslēdzies bez rezultāta, jo atbilstošā kandidāta piedāvājums bija pārāk dārgs. Izsludināts atkārtots iepirkums, pieteikties kurā var līdz 27. aprīlim.

Nožogotajā 3279 kvadrātmetrus lielajā laukumā jāizbūvē lietus ūdens kanalizācija, apgaismojums, pievedceļš, paredzēta arī sarga ēka, biotualete, tūju apstādījumi. Pēc darbu pabeigšanas tiks izvietoti specializēti konteineri dažādu atkritumu savākšanai.

Ādažnieki var civilizēti nodot atkritumus

Ādažu novada Kadagā atklāts šķiroto atkritumu pieņemšanas laukums, tajā izvietoti konteineri ar norādēm, kur un ko drīkst izmest. Laukuma izveide pilnībā finansēta no novada domes līdzekļiem, bet SIA "Eco Baltia vide" nodrošina tā apsaimniekošanu.

Laukumā ikviens ādažnieks var nodot nevajadzīgās elektroiekārtas, vienu autoriepu komplektu gadā, papīru, kartonu, stikla pudeles un burkas, skārdenes, koka iepakojumu, lampas, spuldzes, baterijas un akumulatorus. Uzrādot "Eco Baltia vide" klienta numuru vai pierādot Ādažu novada iedzīvotāja statusu, gada laikā bez maksas var nodot 100 kilogramu lielgabarīta atkritumu, bet pēc Jaungada – svētku eglītes un adventes vainagus.