foto: Shutterstock
7 ātrās idejas ēdienam ar majonēzi
Ja vēlies sātīgu un gardu papildinājumu maltītei, majonēze būs īstā izvēle.
Garšīgi
2017. gada 27. marts, 17:58

7 ātrās idejas ēdienam ar majonēzi

"100 Labi Padomi"

Tradicionālā izpratnē majonēze ir auksta mērce, ko pamatā gatavo no labas eļļas, (jēla) olas dzeltenuma, etiķa, pipariem, sāls un citronu sulas un pasniedz kā piedevu gaļai, zivīm, dārzeņiem. Savukārt netradicionālo versiju ir ļoti daudz – ar dažādām piedevām un pasniegšanas veidiem. Ātras idejas piedāvā žurnāls "100 Labi Padomi".

Ātrie olu salāti

4 cieti vārītas olas sagriež šķēlītēs, 4 tomātus sagriež gabaliņos, notecina 250 g marinētu mazu šampinjonu un 250 g marinētu mandarīnu un samaisa ar majonēzi pēc garšas. Pieber sāli un svaigi maltus piparus.

Cepta zivs fileja majonēzes mērcē

Zivs filejas gabaliņus ierīvē ar sāli, pipariem un citronu sulu, apviļā sakultā olā un no visām pusēm izcep zeltainus. Majonēzei pievieno caur spiedi izspiestu ķiploka daiviņu, 1–2 ēdk. laba baltvīna, pāris ēdamkarošu sakapātu pētersīļu, rūpīgi samaisa un pasniedz ar cepto zivi.

Apelsīnu majonēze

200 g majonēzes samaisa ar rīvētu apelsīna miziņu un svaigi spiestu apelsīna sulu (no 1 apelsīna). Pievieno sāli, čili piparus un sakapātus maurlociņus. Labi garšo ar krekeriem un svaigiem dārzeņiem.

Karija majonēze

200 g majonēzes ļoti rūpīgi samaisa vai sablendē ar 100 g jāņogu želejas un 1–2 ēdk. karija pulvera. Jo pikantāku mērci vēlas, jo vairāk karija pievieno. Labi garšo ar vārītu vai ceptu vistas gaļu un zivīm.

Pavasara majonēze

Smalki sakapā buntīti svaigu krešu un samaisa ar 200 g majonēzes. Pēc vēlēšanās to var papildināt ar biezpienu un pasniegt ar svaigiem redīsiem, gurķiem un tomātiem.

Majonēze kā piedeva zupai

Majonēzei pievieno dažus pilienus asās Tabasco, čili vai citas mērces, samaisa un pasniedz atsevišķā trauciņā kā piedevu dārzeņu un zivju zupai, ko vēl papildina ar rīvētu sieru.

Piknika kartupeļu salāti

2–3 ēdk. majonēzes samaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem, smalki sakapātām piparmētras un pētersīļu lapiņām un citronu sulu. Pasniedz ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem un lociņiem.