foto: Shutterstock
Nemet ārā tējas maisiņus! 5 idejas, kas saimniecībā noderēs
Noderīgi ikdienā
2017. gada 26. marts, 09:27

Nemet ārā tējas maisiņus! 5 idejas, kas saimniecībā noderēs

"100 Labi Padomi"

Ja dzer tēju maisiņos un esi zaļā dzīvesveida piekritēja, izlasi 5 padomus, kā piešķirt "otro dzīvi" izlietotajiem tējas maisiņiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

1. Izmanto istabas augu mēslošanai

Pat divreiz izmērcētos tējas maisiņos joprojām ir gana daudz barības vielu, ko var izmantot istabas augu mēslošanai. Izlietoto maisiņu vai maisiņus iekarini lejkannā ar siltu ūdeni un atstāj pa nakti, lai ievelkas. Pēc tam ar šo ūdeni aplaisti augus. Vēl viens variants – atplēs maisiņu vaļā un saturu uzber uz augsnes puķu podā. Tējas biezumi ne tikai pabaros augus, bet arī aizkavēs pelējuma veidošanos uz augsnes virskārtas.

2. Uzlabo gaisu ledusskapī

Ledusskapī, kā zināms, ātri vien mēdz iemājot ne visai patīkami aromāti, bet iespēju izvēdināt nav. Tējas maisiņi šajā ziņā ir labi palīgi. Ieliec ledusskapī vairākus maisiņus, var pat katrā plauktā pa vairākiem. Tie ne tikai uzlabos smaržu, bet arī iesūks sevī lieko mitrumu, un līdz ar to produkti tik ātri nesastāvēsies.

3. Aizbiedē dažādus rāpojošus kukaiņus

Tējas smarža nepatīk daudziem sīkiem rāpojošiem insektiem, kas mīl no āra iemitināties mājās un dzīvokļos. Vietā, kur tie pamanīti, saliec izlietotos maisiņus vai arī tos pārplēs un izbārsti tēju tieši uz grīdas. Pēc vairākiem šādiem piegājieniem lielākā daļa kukaiņu pārvāksies citur.

4. Ņem palīgā ļoti netīru trauku mazgāšanai

Ja traukos palicis piekaltis ēdiens vai katls piededzis, ieliec trauku izlietnē, ielej siltu vai karstu ūdenī, ieliec vienu vai vairākus tējas maisiņus (atkarībā no netīruma pakāpes) un atstāj līdz nākamajam rītam. Visticamāk, ka trauku varēsi izmazgāt bez liekas beršanas un ķīmiskajiem līdzekļiem.

5. Neitralizē nepatīkamu aromātu apavos

Pēc izmantošanas tējas paciņas atstāj, lai izžūst, un tad pa vienam vai diviem ieliec slēgtos apavos, kuri tiek bieži valkāti. Maisiņi uzsūks mitrumu un arī neitralizēs nepatīkamu aromātu. Šim nolūkam sevišķi labi noder piparmētru tējas maisiņi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās