foto: Publicitātes foto
Botāniskā dārza augi turpina priecēt Kalnciema kvartālu
Noderīgi ikdienā
2017. gada 23. marts, 12:28

Botāniskā dārza augi turpina priecēt Kalnciema kvartālu

Karlīna Timofejeva

Līdz 29. martam sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Botānisko dārzu Kalnciema kvartālā noris “Urbānais pavasaris”, kas izglīto pilsētniekus dārzkopības jautājumos un veicina zaļa, plaukstoša pavasara ienākšanu pilsētvidē, portālu Kasjauns.lv informē Botāniskā dārza pārstāvji.

Trešdien, 29. martā, plkst. 18.30 Botāniskā dārza telpaugu eksperte Ingūna Gudrupa vadīs lekciju par tēmu “Kā rūpēties, kopt, pārstādīt un uzturēt mājas augus.” Lekcija notiks Kalnciema kvartālā un būs noslēdzošā lekciju ciklā, kas izglīto pilsētas iedzīvotājus par iespējām nodarboties ar dārzkopību arī pilsētvidē. “Urbānā pavasara” laikā LU Botāniskā dārza eksperti jau dalījušies savā pieredzē un zināšanās par tēmām “Urbānā dārzkopība – iespaidu un pieredzes apmaiņa” un “Kā iekārtot dārziņu uz virtuves palodzes vai balkona.”
 

foto: Publicitātes foto

Vēl līdz 29. martam, Kalnciema kvartāla apmeklētajiem ir iespēja aplūkot arī mazu daļu no LU Botāniskā dārza augu kolekcijas. Augi izvietoti Kalnciema kvartāla izstāžu zālē, lai radītu eksotiska dārza gaisotni  mākslinieces Annas Ceipes izstādē-instalācijā “Nesalaužamais paliek klusējot”. Performancē māksliniece reflektē par sengrieķu mītu attēlojumu mākslā un dažādu formu un indivīdu transformāciju.

“Urbānā pavasara” nedēļas  nogalēs notiek arī radošās darbnīcas, kurās katram ir iespēja pielikt savu roku, lai padarītu pilsētvidi zaļāku. Šajā nedēļas nogalē apmeklētājiem būs iespēja gatavot sēklu bumbas, kā arī pašiem iesēt sev tīkamus garšaugus.
 

foto: Publicitātes foto

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. No 1.oktobra līdz 31.martam dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem ir atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00, bet aprīlī no 10.00 līdz 19.00. Ieejas maksa Botāniskajā dārzā martā: skolēniem – EUR 1,90, studentiem un pensionāriem – EUR 2,40, pieaugušajiem – EUR 3,40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem.