foto: AFP
Skumjas ziņas: miris bruņurupucis, kurš apēda 5 kilogramus tūristu samesto monētu
Ārsti cīnījās par bruņurupuča-krājkasītes dzīvību, taču nesekmīgi.
Mūsu mīluļi
2017. gada 21. marts, 16:01

Skumjas ziņas: miris bruņurupucis, kurš apēda 5 kilogramus tūristu samesto monētu

Kasjauns.lv

Skumjas ziņas pienākušas no Taizemes - 25 gadus vecais jūras bruņurupucis, no kura vēdera izoperēja teju 1000 monētas, tomēr miris, neraugoties uz ārstu centieniem viņu glābt, otrdien paziņojuši veterinārārsti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

5 kilogrami monētu bruņurupuča vēderā

Taizemes veterinārārsti operē 25 gadus vecu jūras bruņurupuci, lai izņemtu no tā vēdera monētas.

gallery icon
23

Sākumā tā vien šķita, ka bruņurupuciene pēc sarežģītās operācijas sāk atveseļoties un atgūt spēkus, taču situācija pēkšņi mainījās - nedēļas nogalē dzīvniekam kļuva slikti, pēc kā attīstījās asins saindēšanās. 

Jāatgādina, ka uz operāciju galda Sriračas pilsētas ūdenskrātuvē mītošais bruņurupucis nonāca, jo monētu tā kuņģī kļuvis pārāk daudz, kā rezultātā sāka plaisāt bruņas un attīstīties iekaisums. 

Bruņurupuča skumjais liktenis aizkustināja arī daudzus vietējos, kuri šos dzīvniekus uzskata par ilgdzīvošanas simbolu. Cilvēku starpā radās diskusijas par šo kulturālo paražu un dzīvnieku labturības sadursmi. 

Ārvalstu mediji vēstī, ka dzīvnieka stāvoklis svētdien sāka pasliktināties un jau pirmdien tika veikta ārkārtas operācija, pēc kā tas ieslīga komā. Veterinārārsti norāda, ka akūta infekcija zarnās radīja asins saindēšanos, kas arī uzveica bruņurupuci, kurš divus ar pusi gadu desmitus dzīvoja mazā dīķītī Čonburī provinces parkā.